Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:56:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce emisiune va face ploieşteanul Dragoş Pătraru la România TV


14 februarie 2013

Jurnalistul ploieştean Dragoş Pătraru începe, vineri 15 februarie, o nouă emisiune la România TV. Se va numi ”Starea naţiei” şi va începe la ora 23.00.

Pătraru a declarat pentru DeCe News că modelul acestui tip de emisiune este american.

”Există mai multe producţii de succes, între care cele mai cunoscute sunt The Daily Show şi The Colbert Report, realizate la Comedy Central. Noi am combinat mai multe formate, am mai pus ce ne-am priceput, iar rezultatul la care am ajuns este practic un jurnal de ştiri prezentat altfel, folosind pamfletul”, a spus Dragoş Pătraru.

Cele mai importante evenimente vor fi prezentate dintr-o perspectivă cu totul nouă, apelându-se la pamflet pentru a spune adevăruri care în mod normal nu se spun la tv. La fel, derapajele media vor fi arătate şi explicate, astfel încât oamenii să înţeleagă de fapt ce se întâmplă şi de ce văd la televizor anumite subiecte, prezentate în anumite feluri.

”Serios, e suficient să iei acelaşi eveniment şi să arăţi cum a fost el prezentat pe trei posturi româneşti, ca să iasă un ghiveci amuzant”, a mai spus el.

Modelul a dat roade în Statele Unite, unde s-a constatat că tinerii sunt dipuşi să consume informaţiile zilei, dacă acestea le sunt ambalate într-un mod inedit, care să-i distreze.

”Cum potrivit studiilor de audienţă la România TV se uită foarte mulţi tineri, mizăm pe un succes rapid al producţiei, care să ajute postul de televiziune plasat în luna ianuarie pe poziţia a cincea la nivel naţional să-şi consolideze poziţia pe piaţă”, a spus Dragoş Pătraru.

Emisiunea Starea Naţiei, de la România TV, se va difuza, pentru început, săptămânal, vinerea, în intervalul 23.00-24.00.

”Filosofia emisiunii este următoarea: într-o lume în care presa are destule momente în care se abate de la statutul de câine de pază al democraţiei, lucrurile trebuie rezolvate tot din interiorul breslei. Astfel de emisiuni, care să sancţioneze deopotrivă derapajele politicienilor şi ale presei pot contribui serios la însănătoşirea presei. Nu dăm verdicte, dar vom prezenta faptele. Iar la cum arată ele, de multe ori nici nu mai e nevoie de verdicte”, a declarat jurnalistul.

Emisiunea Starea naţiei va sancţiona şi tabloidizarea excesivă, apelând şi la conceptul de fake-news. De asemenea, opiniile oamenilor simpli vor fi ascultate, acestea urmând să apară ediţie de ediţie la rubrica vaxpopuli, realizată de reporterul special al emisiunii, Răzvan Anghelescu (www.vaxpopuli.ro). Din echipa emisiunii mai fac parte Bubanu şi Blaj, realizatorii matinalului de la radio Prahova.

 

Sursa: www.dcnews.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro