Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:24:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Show aerian, de excepţie, la Strejnic FOTO


11 mai 2013

Peste 4.000 de persoane au luat, astăzi , cu asalt  Aerodromul Gheorghe Bănciulescu din Strejnic pentru a participa la cel de al doilea miting aerian organizat de Aeroclubul României în acest an.

Printre participanţi s-au aflat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, ambii împătimiţi ai zborului şi prieteni ai aerodromului de la Strejnic. „Sunt un prieten al acestui aerodrom şi vin aici ori de câte ori am ocazia. Toată lumea ştie că avioanele sunt una dintre pasiunile mele”, a spus Tăriceanu.

Invitat special al evenimentului  a fost Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană freestyle. Lituanianul, în vârstă de 61 de ani, a lăsat pur şi simplu, asistenţa cu gura căscată în momentul în care a arătat că îşi merită titlurile de campion cu vârf şi îndesat.

Kairys  a experimentat noi manevre acrobatice, care acum îi poartă numele: “roata lui Kairys”, “cobra”, micul looping”, toate făcând parte din demonstraţia sa de la Strejnic. Trebuie să mai spunem că în 2004 şi-a creat propriul aparat de zbor -YUKA- special pentru acrobaţiile sale şi că este primul pilot de acrobaţie din lume care şi-a pilotat avionul cu manevrele specifice pilotării unui elicopter.

Puţină lume ştie că pilot lituanian este antrenorul lotului naţional de acrobaţie al României, lot din care fac parte şi Andrei Şerbu şi Tudor Mocanu, piloţii-instructori de zbor de la Aerodromul Gheorghe Bănciulescu din Strejnic.

Demonstraţii deosebite au avut şi trupele de acrobaţie aeriană Hawks of Romania, Vulturii Tricolori şi Iacării Acrobaţi. Nici paraşutiştii nu s-au lăsat mai prejos şi au executat cele mai frumoase salturi.

Una peste alta, a fost o zi minunată, plină de acrobaţii spectaculoase, iar toţi participanţii au promis la unison că vor reveni şi la show-ul de anul viitor.

 


 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro