Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:52:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


EUROVISION 2013/ Doar locul 13 pentru România


19 mai 2013

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena (Suedia), în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câştigat competiţia. Astfel, ediţia din 2014 a concursului Eurovision se va desfăşura în Danemarca, după ce Emmelie de Forest a câştigat competiţia din acest an cu piesa "Only Teardrops", care a obţinut un total de 281 de puncte.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Azerbaidjan, cu 234 de puncte, şi Ucraina, cu 214 puncte.

Reprezentantul României, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur), a obţinut un total de 65 de puncte. Cezar nu a primit de la nicio ţară punctajul maxim de 12 puncte, în timp ce câte 10 puncte au fost acordate reprezentantului României de către Republica Moldova şi Grecia.

La rândul său, România a acordat 12 puncte reprezentantei Republicii Moldova, 10 puncte - Azerbaidjan şi 8 puncte - Norvegia.

 

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la ediţia din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesă în limba română - "O mie" - , s-a clasat pe locul al 11-lea, obţinând 71 de puncte. Ordinea completă a intrării în concurs a celor 26 de ţări participante în finala Eurovision 2013 a fost următoarea: Franţa, Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, România, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia şi Irlanda.

Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice. În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro