Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:32:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ion Ţiriac a fost inclus în International Tennis Hall of Fame


15 iulie 2013

Ion Ţiriac (73 de ani) a fost inclus, sâmbătă, la Newport, alături de alte glorii ale sportului alb, în International Tennis Hall of Fame, la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului prin antrenorat şi promovarea de mari turnee.
Alături de Ţiriac, în cadrul ceremoniei ce a avut loc la Newport au mai fost incluşi în Hall of Fame Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell, informează presa americană

Ion Ţiriac este doilea român, după Ilie Năstase, care a intrat în International Tennis Hall of Fame. Pe 1 februarie, Ţiriac declara, când a aflat că va intra Hall of Fame, că distincţia este foarte importantă pentru că vine din partea oamenilor care au activat în acest sport.

Ca jucător, Ţiriac a jucat 15 ani în echipa de Cupa Davis a României şi a ajutat la calificarea în trei finale. În 1970, alături de Năstase a câştigat titlul la dublu la Roland Garros.

Ţiriac a antrenat şi a condus cariera unor jucători precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Boris Becker şi Goran Ivanisevici. Becker a câştigat cinci turnee de Grand Slam când a lucrat cu Ţiriac.
Alţi foşti sportivi români incluşi în Hall of Fame sunt Iolanda Balaş (atletism), Eduard Pană şi Doru Tureanu (hochei pe gheaţă), Nadia Comăneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Octavian Bellu, Daniela Silivaş, Simona Amânar şi Lavinia Miloşovici (gimnastică).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro