Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:12:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mama Monicai Gabor a incalcat un legamant vechi de 300 de ani


26 august 2013

"Ghinion mai mare nu exista" sau "asa a vrut Dumnezeu"! Asa reactionau oamenii care treceau pe langa locul in care Veronica Bulai a avut parte de o moarte stupida, lovita in cap de un bolovan chiar langa Pestera Polovragi, judetul Gorj. Explicatia mistica a acestei morti violente se afla la 60 de kilometri distanta, acolo unde mama Monicai Gabor si-a petrecut ultima noapte, si unde a cazut victima a unui blestem vechi de 300 de ani.
 
Veronica si-a petrecut ultima noapte din viata la Manastirea Frasinei, la 25 de kilometri de Ramnicu Valcea, un loc cu o istorie incredibila. Situata intr-un loc izolat, pe un drum forestier care leaga Calimanesti de Baile Olanesti, manastirea este recunoscuta ca un Athos romanesc. "Femeile nu au voie pe munte. Este blestemul Sfantului Calinic, cel care a ctitorit manastirea. Au fost mai multe care au incalcat regula asta si n-a fost bine. Am avut o fata in sat, studenta, care s-a imbracat in straie barbatesti si a urcat pana la manastire. La intoarcere, a luat o masina cu lemne sa coboare in sat. Masina s-a rasturnat pe drum drept, iar fata a murit. Restul celor care era cu ea, au scapat fara nici o zgarietura", ne-a declarat un satean.
 
Legenda Manastirii Frasinei spune ca Sfantul Calinic, dupa ce a ridicat lacasul de cult, ar fi plecat pentru o perioada. Cand s-a intors, i-ar fi gasit pe preoti petrecand cu femeile din sat, moment in care Sfantul Calinic a facut un legamant pe vecie, ca nici o femeie sa nu mai aiba vreodata voie sa treaca pe la manastire. Cine indraznea sa incalce aceasta regula, urma sa moara in chinuri groaznice. La doi kilometri mai la vale a asezat o piatra in care a gravat cu litere chirilice un blestem adresat femeilor care cutezau sa urce mai sus de acel semn. Astazi, in locul respectiv s-a ridicat o alta manastire unde pot veni doar femei. Aici si-a petrecut mama Monicai Gabor ultima noapte.

Sursa foto si detalii: CRESTINORTODOX.RO
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro