Joi, 28 martie 2024 - 11:30:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Frica de Divinitate


26 august 2013

Cercetătorii Universităţii Columbia sunt cei care s-au remarcat prin realizarea unui studiu în care au analizat influenţa religiei asupra comportamentului şi vieţii sociale a individului.
 
Daily Mail precizează că religia are o influenţă pozitivă asupra comportamentului uman, şi că „oamenii religiosi sunt mai oneşti, generoşi, şi dispuşi să ofere ajutor fără a primi ceva în schimb”.
 
Psihologul Ara Norenzayan a dorit să răspundă tuturor studiilor care plasau comportamentul generos al oamenilor religioşi ca fiind de fapt un mod de a câştiga o mai bună reputaţie în comunităţile lor. "Am vrut să vedem într-adevăr care este explicaţia ştiinţifică", a spus Norenzayan.
 
 
Studiul a arătat că între convingerile religioase şi comportamentul social există o strânsă legătură. „Cei mai mulţi voluntari vin din rândurile acestui segment al populaţiei. Mai mult, aceşti oameni nu ar putea să trişeze la un joc, sau să înşele pe cineva”, au subliniat specialiştii. Care au mai adăugat că „acţiunile caritabile şi donaţiile au în spatele lor, de cele mai multe ori, oameni cu o conduită religioasă strictă. Comportamentul generos al acestui segment al populaţiei se datorează, în primul rând, fricii de Divinitate”.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro