Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:00:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Peste jumătate dintre francezi îl critică pe Alain Delon


22 octombrie 2013

Alain Delon este considerat un monstru sacru al cinematografiei franceze, dar peste jumătate dintre francezi (la 55%) îl critică, considerându-l 'megaloman', 'provocator' şi 'reacţionar', potrivit unui sondaj publicat duminică în Le Parisien/Aujourd'hui en France.
Actorul rămâne 'vedetă' pentru 82% din francezi, 'monstru sacru' pentru 70%, 'seducător' pentru 62%, 'carismatic' pentru 59%, în timp ce peste jumătate — 55% — au o părere proastă despre el. În ochii a 68% dintre cei chestionaţi este 'megaloman', 59% îl consideră 'provocator', 69%, 'excesiv' şi 55%, 'reacţionar'. Pentru 86% din francezi este 'de dreapta' şi chiar de 'extremă dreaptă'.
Trei sferturi din francezi — 74% — îl preferă Jean-Paul Belmondo, eternul rival al lui Alain Delon.
Actorul a anunţat vineri că renunţă la titlul de preşedinte de onoare pe viaţă al Comitetului Miss France ca urmare a criticilor formulate de conducerea concursului în privinţa afirmaţiilor sale despre Frontul Naţional (FN). Într-un interviu acordat cotidianului elveţian Le Matin, Alain Delon a spus că FN începe să aibă 'un loc foarte important'. 'Aprob acest lucru şi îl înţeleg foarte bine', a adăugat actorul.
Sondajul a fost realizat pe internet, în intervalul 17-18 octombrie, pe un eşantion de de 1.090 de persoane reprezentativ pentru populaţia franceză de peste 18 ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro