Vineri, 29 martie 2024 - 12:54:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mini pârtie pentru copii în Poiana Braşov, investiţie de 80.000 de euro


16 noiembrie 2013

Copiii care învaţă să schieze vor avea, începând din această iarnă, o mini pârtie doar pentru ei, lângă pârtia Bradul, chiar sub traseul telecabinei, în Poiana Braşov.

Micuţii vor avea la dispoziţie o bandă rulantă de transport de 100 de metri lungime, cu o viteză de deplasare cuprinsă între 0,2-0,8 metri pe secundă, pe care vor putea urca până în partea de sus a mini pârtiei. Capacitatea de transport a acestei benzi este de 1100 de copii pe oră.

“Este vorba despre crearea unui spaţiu special pentru copii. Zona va fi delimitată de pârtia Bradul cu o plasă protectoare, iar în acest spaţiu nu vor avea acces decât copiii începători în acest sport. Această idee ne-a venit încă de anul trecut când ne-au vizitat reprezentanţii staţiunii Courchevel din Franţa. Atunci ei ne-au spus că zona are o mare problemă, că nu există un loc special amenajat pentru copii pentru a fi protejaţi de restul persoanelor aflate pe pârtie. Până în acest an, copiii învăţau să schieze pe pârtia Bradul alături de adulţi, o pârtie foarte aglomerată, şi era foarte greu să-i evite pe adulţi. Tocmai de aceea ne-am gândit să creem această zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Construcţia mini pârtiei se face în cadrul Convenţiei pe care Primăria Braşov o are cu societatea Ana Teleferic, cea care administrează transportul pe cablu în Poiana Braşov. Această societate finanţează investiţia, care se ridică la 80.000 de euro, urmând să-şi amortizeze investiţia din încasări, accesul în zona pentru copii urmând să fie contra cost.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro