Vineri, 29 martie 2024 - 3:05:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De Dragobete, hai să râdem împreună de... Slugă la doi stăpâni


14 februarie 2014

Programul cultural Hai la teatru, inţiat de Agentia de turism si organizare evenimente Itinera Nova din Ploieşti (director Cristian Ciuciureanu), a demarat spectaculos la începutul anului 2013. Obiectivul programului este acela de a promova evenimente culturale şi spectacole de teatru din Bucuresti în rândul prahovenilor, al elevilor şi tinerilor în special. Astfel, în 2013, s-au organizat mai multe deplasări la spectacole de teatru şi operă din Bucureşti a unui număr de 1500 de persoane din Ploieşti, Câmpina şi Baicoi. Programul cultural din 2013 s-a încheiat cu aducerea, la Ploieşti, a comediei Flecărelile femeilor, de Carlo Goldoni, în regia maestrului Mihai Mălaimare, cu o distribuţie de excepţie a actorilor de la Teatrul Masca din capitală. La acest spectacol, găzduit de Casa de cultură a sindicatelor, au asistat peste 750 de spectatori, sala fiind arhiplină.

 Pentru 2014 Agentia Itinera Nova îsi propune să continuie programul cultural, atât prin organizarea deplasărilor la cele mai bune spectacole din Bucureşti, cât şi aducerea unor spectacole de referinţă la Ploieşti. Astfel, pe 24 februarie, de Dragobete, vă invităm să savuraţi celebra comedie Slugă la doi stăpâni, de Carlo Goldoni, un text care, la vremea sa, a reformat teatrul universal remodelând măştile commediei dell’arte, extrem de valoros şi actual. Acţiunea e alertă, poveştile de dragoste sunt foarte bine construite, o nuanţă de lirism şi de melancolie străbate uneori chipul personajelor foarte bine conturate, conflictele puternice fac deliciul spectatorilor, iar umorul de cea mai bună calitate întregeşte faima acestei comedii.

 Plasând povestea unui nebun (o slugă care încearcă - şi reuşeşte - să muncească la doi stăpâni în acelaşi timp ) în epoca Flower Power, regizorul scoate la iveală, de sub aparenţa teribilistă specifică, faţeta sensibilă a unei generaţii decisă să-şi trăiască viaţa conform propriilor aspiraţii şi în ritmul pe care îl impun timpurile contemporane. Remarcabilă, în acest sens, este costumaţia personajelor: în timp ce bătrânii sunt costumaţi de epocă şi cu masca specifică, tinerii poartă jeanşi şi haine de piele, purtând inscripţia make love not war. Poveştile de dragoste ce se petrec pe scenă sunt jucate de tineri actori cu o vitalitate debordantă ce molipseşte publicul. Reuşita spectacolului este, fără îndoială, şi meritul regizorului, nimeni altul decât Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Vă invitam aşadar, luni, 24 februarie 2014, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti, la ora 19, la o porţie de râs straşnic şi reconfortant!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro