Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:52:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Exista şi miliardari modeşti!


23 februarie 2014

Ingvar Kamprad, în vârstă de 87 ani, fondatorul IKEA, locuieşte într-o casă modestă, mănâncă la magazinele sale şi îşi face singur cumpărăturile de la piaţă. Boss-ul IKEA este cunoscut pentru stilul său de viaţă extrem de simplu, deşi îşi poate permite absolut orice, scrie Daily Mail, citat de Incont.ro.

Ingvar Kamprad zboară la clasa economică, chiar dacă la orice oră îşi poate cumpăra un avion, merge cu autobuzul şi prefera să facă shopping la finalul zilei pentru a prinde reducerile şi chilipirurile.

Bărbatul care a revoluţionat designul interior şi a devenit al cincilea cel mai bogat om de afaceri din lume nu duce deloc o viaţă luxoasă, deşi are o proprietate la ţară, în Suedia, şi un domeniu în Franţa. Se spune despre el că nu iroseşte nici măcar pliculeţele cu sare sau piper din restaurante.

Toate acestea indică o existenţă modestă pentru un om a cărui companie a înregistrat un profit net anual de 3.2 miliarde lire sterline şi vânzări de 27.6 miliarde în 44 de ţări.

Despre Ingrad se mai spune că a fost membru al mişcării pro-fasciste din Suedia în 1942. Este se pare şi motivul pentru care a dublat donaţiile companiei sale de caritate la aproape 100 de milioane de lire sterline şi şi-a rugat angajaţii să-l ierte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro