Joi, 28 martie 2024 - 1:54:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Milionarul Cornel Tăbăcaru predă ştafeta în afaceri fiicelor sale


9 martie 2014

Catinca&Ştefana Tăbăcaru vor avea de administrat o avere de peste 60 de milioane de euro

Pe facebook am descoperit, vineri, o ştire a prietenului meu Cornel Tăbăcaru, intitulată”Tinca Art şi Artion Galleries au inaugurat, la New York, o expoziţie inedită”. Tinca Art fiind chiar ”Fata mea cea Mare”, cum îi spune el uneia din fiicele sale, Catinca Tăbăcaru, curatorul unei expoziţii cu lucrări inedite ale artistului japonez Shinji Murakami, care vor putea fi văzute începând de vineri  până pe 30 martie, la New York. De remarcat moto-ul evenimentului marca Tinca Art, care sună astfel: ”We celebrate the work of this fresh young  Japanese artists who takes us into a world of fun color and nostalgia”.

Artistul Shinji Murakami, care este născut în 1980, la Osaka, foloseşte dragostea sa pentru biţii în expresii de jocuri video, linii vectoriale simple şi desene „copilăreşti” originale, senzaţia fiind aceea că lumea virtuală curge în "lumea reală" . În anul 2003, Shinji a început crearea unor asemenea lucrări de artă, implicit  street art, iar acum, de asemenea, lucrează la „sculpturi 3D 8bit”. Nelăsând la o parte cadrul conceptual, se poate spune că artistul japonez Murakami este un vizionar pentru care cerul nu este limita.

Pe Cornel Tăbăcaru l-am cunoscut la Ploieşti, pe vremea când lucra la ONT Prahova. Absolvise Dreptul, în 1974, dar nu a fost decât procuror în stagiatură, preferând să lucreze în turism, începând din anul 1977,  până la ”marea cotitură” din 1989, când şi-a schimbat domiciliul în…Canada, unde s-a stabilit, împreună cu familia. Având un puternic simţ al afacerilor, Cornel avea să devină primul patron care a adus celebrele sucuri TEC în România, afacere pe care a dezvoltat-o şi diversificat-o în decursul anilor, în domenii precum imobiliare şi brokeraj. Deţine trei cetăţenii: română, canadiană şi portoricană. Don Cornelio, cum i se spune în Costa Rica, unde are o vilă şi o plantaţie de cafea, a reuşit, astfel, să devină unul dintre milionarii lumii, averea sa fiind estimată la peste 6o de milioane de euro!

Ajuns la ”venerabila” vârstă de 63 de ani, Cornel se pregăteşte să predea ştafeta în afaceri fiicelor sale, Catinca – 31 de ani, şi Ştefana – 23 de ani, care vor avea de administrat impresionanta avere a tatălui lor. ” Ieşirea la pensie o voi sărbători, în anul 2014, alături de soţia mea Alina, în cea mai lungă vacanţă a vieţii noastre: înconjurul lumii în 111 zile, pe un vas exclusivist, cu doar 177 de pasageri”, mărturiseşte Cornel-Micimanu, cum era poreclit pe când lucra la ONT Prahova. De altfel, el a făcut o adevărată pasiune pentru călătoriile pe mări şi oceane, fiind prezent şi pe luxosul vas ”Balmoral”, care a refăcut traseul ”Titanicului”, la 100 de ani de la tragicul eveniment. (În foto, Catinca şi tatăl său, ”americanul” Cornel Tăbăcaru).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro