Vineri, 29 martie 2024 - 10:51:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Accesul pe plajele din Rezervaţia Deltei Dunării ar putea fi limitat


26 martie 2014

Mai multe porţiuni din plajele de la Marea Neagră situate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării ar putea fi delimitate, iar accesul turiştilor permis numai în aceste perimetre, a anunţat guvernatorul RBDD, Edward Bratfanof. Potrivit oficialului, în acest mod se vor rezolva problemele de protecţie şi igienizare a ariilor naturale protejate.

„În zona Vadu – Corbu ne dorim, cu acordul Ministerului Mediului, să delimităm zonele strict necesare pentru derularea turismului pe anumite suprafeţe, să le dăm în administrarea primăriilor sau unor societăţi comerciale care să aibă grijă de aceste suprafeţe de plaje unde se face turism”, a declarat Bratfanof, citat de obiectivtulcea.ro.

Guvernatorul RBDD este de părere că în zonele delimitate ar trebui să se creeze o serie facilităţi pentru turişti, iar dincolo de acestea să rămână zonele protejate, unde turiştii nu au acces. Zonele turistice ar urma să fie administrate de autorităţile locale, fapt care ar ajuta la dezvoltarea comunelor cu ieşire la mare. „Acest lucru ne dorim să se întâmple în toate localităţile cu ieşire la mare pentru că trebuie să dezvoltăm localităţile şi nu trebuie să protejăm unidirecţional şi fără a avea grijă şi de interesele umane. Dar nu trebuie să dezvoltăm acele zone nici foarte mult [...]. Ne trebuie un echilibru, de aici până aici este plajă, iar dincolo sunt zonele protejate, strict protejate şi aşa mai departe”, a explicat Edward Bratfanof.

Guvernatorul a precizat că va discuta despre planurile sale cu ministrul mediului şi că legiferarea unei astfel de iniţiative ar putea avea loc doar după ce Comisia Europeană va înceta procedurile de infringement în cazul proiectului de amenajare a plajei Sulina.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro