Marţi, 16 aprilie 2024 - 12:54:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fetele de 10 sar la gâtul Biancăi Drăguşanu


12 iulie 2012

feteTrei eleve din Cluj care au obţinut nota 10 la examenul de Bacalaureat au lansat un atac foarte dur la modelele care sunt promovate pe posturile de televiziune.

Fetele au precizat că atâta timp cât în România sunt promovate Bianca Drăguşanu sau Daniela Crudu vor fi foarte mulţi elevi care nu vor reuşi să ia Bac-ul.

Anamaria Mihăilă, Alexandra Marian şi Daniela Muncaci declară la unison că oamenii valoroşi din România nu sunt promovaţi suficient, iar modelele despre care se vorbeşte intens, de genul Bianca Drăguşanu sau Daniela Crudu, sunt modele false sau care nu ar trebui urmate în viaţă.

Anamaria Mihăilă, Alexandra Marian şi Daniela Muncaci au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat şi spun că secretul performanţei lor este faptul că au învăţat în toţi cei patru ani de liceu, nu doar cu o lună înaintea examenului

Nu înţeleg atitudinea unor elevi. Unii privesc Bac-ul cu prea multă uşurinţă şi nu ştiu cum ar trebui schimbată această mentalitate. Am văzut şi la televizor multe interviuri în care elevi care au luat note de 2 sau de 1 ziceau că nu e mare tragedie, că pot să-l dea din nou. Sunt modelele de la televizor care ajung prezentatoare, iar ziarele scriu că au salarii de mii de euro, dar ele de-abia şi-au luat Bac-ul sau nu şi l-au luat deloc.Şi probabil că acolo le fuge mintea unora şi spun că se poate reuşi şi aşa în viaţă. Cred că trebuie făcută o schimbare şi aici, pe cine promovăm şi pe cine nu", a spus Alexandra Marian, absolventă a Liceului „Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca.

La fel de categorice sunt şi celelalte două eleve.

„Îmi pare foarte rău că elevii nu conştientizează importanţa Bac-ului.

Oamenii care sunt într-adevăr valoroşi, ca Andrei Pleşu sau Gabriel Liiceanu, sunt oarecum ascunşi, în sensul în care nu sunt promovaţi pe canalele foarte mari de televiziune.

În schimb, apar foarte multe persoane care nu au ce căuta acolo", a spus şi Anamaria Mihăilă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro