Joi, 25 aprilie 2024 - 8:54:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Profetul Mahomed era un PEDOFIL. Mesajul filmului interzis de Google


21 septembrie 2012

profet"Inocenta musulmanilor" (Innocence of Muslims), un clip care a adunat peste zece milioane de vizualizări pe YouTube în mai puţin de o săptămână, a fost interzis de Google în cinci ţări, pe motiv că mesajul său extrem de violent ar fi instigat la asasinarea ambasadorului american în Libia.

Mesajul filmuleţului sugerează că islamul este o invenţie şi că profetul Mahomed ar fi fost, în realitate, un pedofil.

Potrivit reprezentanţilor Google, accesul la trailerul produs de creştinul copt Nakoula Basseley Nakoula a fost restricţionat deja în Libia, Egipt, Malaezia, India şi Indonezia. Deşi Casa Alba a solicitat să se analizeze din nou conţinutul filmuleţului şi să se ia în calcul interzicerea lui în SUA, cei de la Google spun că acesta va fi accesibil în continuare americanilor.

Cenzurarea de către Google a unui conţinut video care nu încălca nici legislaţia locală, nici regulamentul YouTube, pune gigantul IT într-o postură dificilă. Compania trebuie să stabilească acum care sunt limitele liberei exprimări şi să concilieze interesele internaţionale şi valorile externalizate ale unei comunităţi.

Într-un editorial publicat de Huffington Post, se ridică problema că decizia luată de Google, cu sau fără consultarea organismelor internaţionale, îngrădeşte libertatea de exprimare în mediul online.

Deşi reprezentanţii companiei care gestionează motorul de căutare au ţinut să precizeze că Google nu intenţionează să fie "câinele de pază" al conţinutului care circulă pe Internet în anumite ţări, jurnaliştii străini apreciază că gigantul IT ar putea introduce noi restricţii şi în alte ţări şi solicită mai multă transparenta în justificarea unor astfel de decizii.

Violentele legate de filmul antiislam produs în Statele Unite de un adept al Bisericii Copte, s-au extins rapid în lumea musulmană după atacul asupra consulatului american din Benghazi şi au provocat moartea a 31 de persoane.

În 11 septembrie, ambasadorul american Chris Stevens şi trei funcţionari ai consulatului american din Libia au fost ucişi în timpul unui atac, care a avut loc la Benghazi. Atacurile din zilele următoare au ridicat numărul victimelor la 31 şi s-au produs în ţări musulmane precum Liban, Tunisia, Afganistan sau Sudan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro