Joi, 28 martie 2024 - 10:25:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sâmbătă se alege melodia pentru Eurovision 2012


7 martie 2012

eurovisionSâmbătă seară, de la ora 21.00, românii aleg melodia care ne va reprezenta la Eurovision 2012. Selecţia Naţională se transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional. În premieră, anul acesta, finala va putea fi urmarită pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale - www.eurovision.tv.

Prezentatorii spectacolului de selecţie vor fi Gianina Corondan, Constantin Trofin, Iulia Pârlea (căpitanul anilor ‘90 din echipa lui Mircea Radu în emisiunea ÎnTrecerea anilor) şi cei 3 „Terori": Zory, Bogdan şi Valentin (din emisiunea „La Mustaţă" prezentată de Constantin Trofin la TVR 2). Ca şi în alţi ani, în camera verde vor fi, pe lângă artiştii concurenţi, jurnaliştii acreditaţi şi, în premieră, bloggerii care vor face live report.

Invitaţii speciali ai spectacolului de sâmbătă vor fi Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, Jedward, inconfundabilii reprezentanţi ai Irlandei în concursul Eurovision de anul trecut din Germania, dar şi de anul acesta şi Anggun, desemnată de Franţa să o reprezinte în acest an la Baku (informaţii detaliate despre invitaţii străini prezenţi în spectacolul de sâmbătă seară, în documentul ataşat).

Pentru că România se pregăteşte de alegeri, ideea spectacolului de selecţie va fi oarecum similară: numai că telespectatorii vor vota pentru cea mai bună melodie care să reprezinte România la Eurovision. Vor fi analişti şi comentatori politici, care îi vor lua la întrebări pe concurenţi, iar aceştia se vor strădui să ne convingă să îi votăm. „Mi se pare o selecţie mult mai bună decât în alţi ani şi asta în ciuda faptului că nu sunt multe nume cunoscute publicului larg. Piesa câştigătoare trebuie să aibă forţă, voce (sau voci) deosebite, carismă şi, nu în ultimul rând, spectacol. Eu am convingerea că vom fi în finala din 26 mai cu melodia pe care românii o vor alege sâmbătă", declară Dan Manoliu, coordonatorul proiectului Eurovision de la TVR.

Spectacolul de sâmbătă seară va fi transmis în trei părţi: de la ora 21.00, de la 22.00 şi de la 23.00, urmând ca înainte de miezul nopţii să fie cunoscută piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision 2012, în luna mai, la Baku. Alegerea va fi făcută în baza notelor primite de la un juriu de specialişti (50%) şi prin televoting (50%). În caz de egalitate, va câştiga melodia care va avea cel mai mare număr de voturi primite de la publicul telespectator.

De la ora 24.00 este programată, la fel ca în fiecare an, transmisiunea „Dopo Eurovision", cu discuţiile de după concurs, la care vor participa artiştii, reprezentanţii lor şi jurnaliştii acreditaţi.

Piesa câştigătoare la selecţia naţională va participa în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro