Vineri, 29 martie 2024 - 5:07:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Secretele" vieţii de miliardar: Roman Abramovich


29 mai 2012

abramovicRoman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Pe lista "extravagantelor" de miliardar ale acestuia nu lipsesc "armata" de 40 de persoane care să se ocupe de siguranţa lui, cel mai scump iaht din lume sau un castel din Franţa.


Cel mai mare "competitor" a lui Abramovich este miliardarul Boris Berezovsky. Cei doi deţin acţiuni la o companie petroliere, şi în prezent se "luptă" în instanţele de judecată pentru un pachet în valoare de 6,5 milioane de dolari, potrivit Businessinsider.
Abramovich are peste 40 de angajaţi care se ocupă de siguranţa lui, pe care îi plăteşte cu 2 milioane de dolari pe an.
Miliardarul rus a fost în perioada 2003-2008 guvernatorul regiunii ruseşti Chukotka. Invesţiile în acesta regiuni l-au costat peste 1,3 miliarde de dolari din propria avere.


ambramovici1Abramovich a plătit peste 300 de milioane de dolari pentru o înţelegere cu fosta lui soţie Irina, pentru a putea fi cu actuala lui iubită, modelul Dasha Zhukova. Divorţul a intrat în topul celor mai scumpe divorţuri din lume.
Acesta a intrat şi în "industria" artei în 2008, an în care a cheltuit peste 120 de milioane de dolari pentru două tablouri. Lucrările apartind lui Francis Bacon şi Lucian Freud au fost achiziţionate pentru a-şi decora casă.


Miliardarul deţine cel mai scump iaht din lume, "Eclipse" în valoare de un miliard de dolari. Are două piscine, sisteme avansate de protecţie şi un submarim pentru situaţii de extremă urgenţă.
Abramovich, spre deosebire de alţi miliardari care îşi permit avioane de mici dimensiuni, foloseşte ca mijloc de transport un Boening 767 cu 375 de locuri.


abramovich1În colecţia de maşini a miliardarului sunt două limuzine Maybach-uri echipă cu sisteme performanţe de securitate. Costul final al acestora a fost de 1 milion de dolari pe maşină.


Magnatul rus a achiziţionat nouă apartamente în Londra, pe care le-a transformat într-o casă. Când se vor finaliza renovările, locuinţă care se întinde pe o suprafaţă de 27.870 mp ar putea deveni cea mai scumpă casă din ţară.


Abramovich este proprietarul "Château de la Croe" în Sudul Franţei, acesta cheltuind peste 50 de milioane de dolari pentru a renova locuinţa. Castelul a devenit cunoscut după ce a fost locuit de Wallis şi Prinţul Edward după abdicare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro