Joi, 28 martie 2024 - 10:01:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Congresul PNL se reuneşte azi la Parlament


27 iunie 2014

Membrii PNL, în frunte cu preşedintele interimar al formaţiunii, Klaus Iohannis, se reunesc astăzi, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui Congres Extraordinar în care va fi votat noul Statut al partidului, care include prevederi referitoare la alegerea vicepreşedinţilor formaţiunii. Sâmbătă, numele celor din noua conducere vor fi cunoscute, după alegerea viitorului lider al partidului.

Liberalii vor efectua, în perioada 27-28 iunie, un adevărat tur de forţă. Încă de la ora 12.00, liderii PNL se întrunesc în cadrul Biroului Politic Naţional, reuniune care va fi urmată de cea a Delegaţiei Permanente. De la ora 16.00 demarează lucrările în cadrul Congresului Extraordinar al formaţiunii, unde se va modifica Statutul partidului. 

Propunerile se referă, printre altele, la modalitatea de numire în funcţie a secretarului general al partidului, care va fi numit de preşedinte şi votat de Biroul Politic Naţional, nu de Congres, dar şi la  funcţia de prim-vicepreşedinte, înfiinţată pentru Iohannis anul trecut, dar care va dispărea. De asemenea, candidaţii pentru cele 31 de posturi de vicepreşedinte vor fi aleşi prin vot uninominal, nu pe sistemul de moţiune, ca până acum, care i-ar fi permis lui Iohannis să alcătuiască o listă cu numele celor pe care îi doreşte la conducere. 

La Congres şi-au anunţat participarea şi liberalii din "aripa Tăriceanu", care, ceva mai devreme în cursul acestei luni, şi-au înfiinţat propria organizaţie, cu intenţia de a pune bazele unui nou partid liberal.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro