Marţi, 19 martie 2024 - 10:53:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adina Vălean şi Corina Creţu, vicepreşedinţi ai Parlamentului European


2 iulie 2014

Adina Vălean (PNL) şi Corina Creţu (PSD) au fost alese, marţi, în funcţii de vicepreşedinte al Parlamentului European, Vălean obţinând, din primul tur, 394 de voturi, iar Creţu, din al doilea tur, 406 voturi.

"Sunt mandra si onorata de increderea si sustinerea colegilor din Parlamentul European. Votul de astazi este unul istoric si de o semnificatie extraordinara pentru romani, care primesc inca o data asigurarea ca sunt apreciati si respectati in Uniunea Europeana", a declarat Adina Valean la iesirea din sala de plen.

Parlamentul European are 14 vicepreşedinţi şi este meritoriu pentru România că a reuşit să obţină două dintre aceste funcţii. În urma negocierilor între grupurile politice PPE a primit şase posturi de vicepreşedinte iar S & D trei. Social democraţii au primit în schimb preşedinţia PE pentru următorii doi ani şi jumătate.

Potrivit Mediafax social-democratul german Martin Schulz a fost reales preşedinte al Parlamentului European (PE) marţi, din primul tur, cu voturile principalelor forţe eurofile, şi anume PSE, PPE şi liberalii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro