Marţi, 16 aprilie 2024 - 7:30:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Corina Creţu ar urma să fie comisar european pentru ajutor umanitar


5 septembrie 2014

Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean Claude Juncker, conform Euractiv.

Conform sursei citate, România, care a făcut lobby pentru menţinerea portofoliului agriculturii, este posibil să obţină postul de comisar european pentru ajutor umanitar pentru Corina Creţu.

În lista publicată de Euractiv, din partea României sunt trecute cu semnul întrebării ambele propuneri pentru postul de comisar, Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

Premierul Victor Ponta declara, miercuri, că, în urma unor negocieri lungi şi complicate a obţinut pentru România portofoliul Dezvoltării regionale, ”cel mai important portofoliu din CE” pentru ţara noastră.

”În urma unor negocieri extrem de lungi şi extrem de complicate, în condiţiile în care România nu putea să păstreze agricultura, pentru că nicio ţară nu-şi va păstra portofoliul avut anterior, eu am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din CE pentru noi - sigur, alte ţări au alte opţiuni - dar Dezvoltarea regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune şi structurale în perioada  2014-2019”, a spus Ponta.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidaţi ai României pentru un post de comisar să aibă discuţii doar cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, chiar dacă prima opţiune a Bucureştiului a fost pentru Dacian Cioloş, potrivit unui surse europene.

Purtătorul de cuvânt al CE Natasha Bertaud a anunţat, miercuri, că discuţia dintre Jean-Claude Juncker şi candidatul român va avea loc joi.

Varianta cu portofoliile obţinută de Euractiv este datată 2 septembrie. Publicaţia notează că nu este vorba de versiunea finală şi că vor mai  fi făcute modificări, în funcţie de discuţiile pe care le poartă Juncker cu candidaţii din toate cele 28 de state membre. În plus, potrivit uzanţelor vor exista negocieri în special între socialişti şi populari în vederea unei distribuiri echilibrate a portofoliilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro