Marţi, 19 martie 2024 - 4:46:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Robert Turcescu riscă până la 7 ani de închisoare


22 septembrie 2014

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit că a fost ofiţer acoperit. Iniţial, a făcut publică informaţia pe blogul său. Într-un interviu televizat, el a spus că se simte eliberat de o povară, acum, că a mărturisit. Conform Codului Penal, dezvăluirea de informaţii din categoria secretului de stat se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani.

„Nu mai puteam să vin discutând de ofiţerul acoperit care candidează la preşedinţie, eu să mă ştiu aşa cum mă ştiam. Eram un fariseu, eram în faţa voastră un nimeni, un ins care îşi minţea telespectatorii care credeau în el, vă minţeam pe voi. De-aia am decis să mă eliberez.

Sunt dispus oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de judecată să arăt aceste documente şi să spun adevărul sau ce ştiu eu despre aceste lucruri şi adevărul în legătură cu ele”, a explicat Robert Turcescu gestul său.

În cursul zilei, înainte de mărturisirea televizată, jurnalistul a scris pe blogul personal: „Da, am fost locotenent -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac aceasta mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor”.

Mesajul a fost însoţit de fotografii cu presupusele state de plată şi cu livretul militar. În document se menţionează că Robert Turcescu ar fi fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militară 02515 B. Acesta este indicativul Direcţiei personal şi mobilizare din Statul Major General, Bucureşti.

Pentru decizia de a face publică această informaţie, Robert Turcescu ar putea fi cercetat penal. Noul Cod Penal prevede o pedeapsă de la doi la şapte ani de închisoare pentru persoanele care dezvăluie un secret de stat.

Astfel, potrivit articolului 303 - „Divulgarea informaţiilor secrete de stat”, „Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro