Joi, 28 martie 2024 - 8:11:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Graţiela Gavrilescu: Ofiţerii sub acoperire şi jurnaliştii sunt două categorii diferite


30 septembrie 2014

Deputatul Graţiela Gavrilescu, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator, consideră că afirmaţia lui Klaus Iohannis cu privire la prezenţa ofiţerilor acoperiţi în presă şi în politică este total inoportună, mai ales că vine din partea unei persoane care vrea să candideze la funcţia supremă în stat. Vicepreşedintele PLR a subliniat că această mentalitate este total greşită pentru o Românie modernă, democrată şi europeană.

„Codul Presei din Germania prevede, în urma scandalului Wilhelm Dietl, că meseria de jurnalist nu este compatibilă în niciun fel cu serviciile de informaţii. Acest principiu, care stă la baza funcţionării corecte a presei, ar trebui respectat în toate statele lumii, deoarece aceşti ofiţeri nu au ce căuta în domenii precum jurnalismul. Ofiţerii sub acoperire şi jurnaliştii sunt două categorii diferite şi aşa ar trebui să rămână.

Totuşi, Klaus Iohannis visează la o societate cu totul altfel. „România altfel” a lui Iohannis este dezvăluită, treptat, de către prezidenţiabilul ACL. De data aceasta, aflăm că este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică, deoarece acest lucru face parte din activitatea serviciilor. Aşadar, România pe care o vrea dumnealui pentru când va ajunge preşedinte este una în care serviciile să controleze fiecare domeniu de activitate. Această mentalitate este total greşită pentru o Românie modernă, democrată şi europeană.

Ceea ce ne spune domnul Iohannis este că ar fi normal ca cei care sunt lideri de opinie şi reprezentanţi ai celei de-a patra puteri în stat să fie în subordinea serviciilor secrete. Dumnealui ori s-a trezit din nou vorbind fără a avea proprietatea termenilor, ca în cazul „politruc”, ori este discipolul lui Traian Băsescu şi se comportă cum îi dictează acesta.

Consider inadmisibilă o astfel de declaraţie venind din partea unui candidat la alegerile prezidenţiale din acest an, care îşi doreşte să ocupe funcţia de preşedinte al României pentru următorii 5 ani. Această nouă gafă – dacă despre gafă a fost vorba! – arată, încă o dată, că domnul Iohannis NU este pregătit să ocupe o funcţie precum cea de Preşedinte al României”, a afirmat vicepreşedintele PLR, Graţiela Gavrilescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro