Vineri, 29 martie 2024 - 4:06:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta îl propune pe Meleşcanu la Externe


10 noiembrie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după ce a primit, la cabinet, demisia lui Corlăţean din funcţia de ministru de Externe, că a trimis către preşedintele Traian Băsescu propunerea ca Teodor Meleşcanu să preia conducerea M.A.E.

"În data de 2 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a organizat pe teritoriul României fără niciun fel de probleme. Faptul că au existat secţii de vot în diaspora unde au fost cetăţeni români care au vrut să voteze şi nu au putut din cauza programului şi a procedurii care durează extrem de mult impun în continuare asigurarea pentru 16 noiembrie a tuturor condiţiilor necesare pentru ca nu doar în ţară, ci şi în secţiile din afara ţării toţi cetăţenii români să poată vota", a declarat premierul.

Potrivit lui Victor Ponta "numulţimirea acestora faţă de problemele de organizare din 2 noiembrie este legitimă şi măsurile dispuse de BEC şi de M.A.E privind reducerea timpului pentru procedurile administrative şi creşterea capacităţii logistice a secţiilor din exterior vor fi sprijinite în şedinţa de guvern de mâine".

"Vom aloca absolut toate resursele financiare necesare pentru ca acestea să poată fi implementate", a susţinut Ponta.

Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru al Afacerilor Externe, menţionând că ministerul îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din acest an.

Teodor Meleşcanu a demisionat, în septembrie, de la conducerea Serviciului de Informaţii Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidenţiale, unde a obţinut 1.374 voturi (0,85%).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro