Vineri, 29 martie 2024 - 12:17:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iliescu: Între PSD şi liderii lui este o ruptură


29 noiembrie 2014

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu spune, într-o scrisoare deschisă către membrii şi simpatizanţii partidului, că "refuză să primească lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid, PSD, şi îl conduc, direct sau prin interpuşi, ca pe o corporaţie."

"Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aş fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, şi un act de laşitate, lucruri pe care nu le pot înţelege şi accepta. Cu explicaţia asta toţi cei care trebuie să-şi asume responsabilităţi pentru insucces sunt exoneraţi de orice raspundere. Fuga de răspundere nu este o soluţie", scrie preşedintele de onoare al PSD.

"PSD este partidul Revoluţiei, prin filiaţia FSN-FDSN-PDSR-PSD. Prin Revoluţie, România a făcut cea mai radicală ruptură de comunism din Estul Europei. Că partidul n-a ştiut să spună apăsat aceste lucruri, e greşeala noastră. Dar este de neînţeles lipsa de reacţie a partidului atunci când oameni care nu ştiu nimic despre trecut, în afară de etichetele puse de adversarii noştri, strigă ”Jos comunismul!” într-o ţară care suferă grav de pe urma exceselor şi eşecurilor capitalismului".

"Aşadar, refuz să primesc lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid, PSD, şi îl conduc, direct sau prin interpuşi, ca pe o corporaţie. PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiţie, şi nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preţ", mai spune Ion Iliescu.

"Refuz să primesc lecţii şi de la oameni care pun interesul personal înaintea interesului public, care nu au demonstrat nimic în politică, în schimb au reuşit să îndepărteze oamenii de partid, prin aroganţă şi dispreţ", a opinat preşedintele de onoare al PSD.

Potrivit lui Ion Iliescu, măsura excluderii celor trei (Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova- n.red.) a agravat problemele PSD-ului.

"Este motivul pentru care am votat împotriva excluderii celor trei colegi: Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. Nu cred că delictul de opinie are ce căuta printre valorile unui partid democratic. În acelaşi timp, fac un apel la cei trei excluşi din partid să nu se lase antrenaţi, în perioada următoare, în acţiuni îndreptate împotriva partidului. Ar face rău, crezând că fac un bine", a scris Iliescu. 

Iliescu mai remarcă faptul că structura de conducere a PSD "este prea stufoasă, şi din cauza asta ineficientă".

"Multiplicarea centrelor de decizie duce la diluarea răspunderii şi, în final, la nicio răspundere. Am devenit un partid-spectacol, iar organismele sale colegiale de conducere, forme fără fond".

Preşedintele de onoare al PSD crede că partidul trebuie să rămână la guvernare, dar "se impune o remaniere guvernamentală, cu formarea unei echipe solide, profesioniste, coerente, care să guverneze în consecinţă".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro