Vineri, 29 martie 2024 - 1:39:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CCR a amânat dezbaterile referitoare la incompatibilitatea aleşilor locali


9 decembrie 2014

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi pentru 16 decembrie dezbaterile în cazul excepţiei privind dispoziţiile referitoare la incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

Motivul amânării a fost imposibilitatea constituirii completului de judecată.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat marţi că aleşii nu-şi vor mai pierde mandatul în cazul în care va fi declarat neconstituţional articolul privind incompatibilitatea acestora cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

Întrebat ce se întâmplă cu procesele din instanţă dacă acest articol va fi declarat neconstituţional, şeful CCR a explicat: "(n.r Aleşii locali) câştigă, li se anulează constatarea făcută de ANI. Dacă legea nu mai prevede că ei sunt în incompatibilitate, nu-i mai poate menţine nimeni în incompatibilitate. (...) Nu-şi mai pierd mandatul pentru acest motiv".

El a adăugat că a primit dosarul de la Curtea de Apel Constanţa în urma solicitării CCR în dosarul privind excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro