Joi, 25 aprilie 2024 - 11:54:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CSM contrazice Inspecţia Judiciară


11 decembrie 2014

Victor Ponta, Traian Băsescu şi Monica Macovei au încălcat independenţa Justiţiei. Toţi trei au fost astăzi în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii plenului CSM au analizat rapoartele întocmite de Inspecţia judiciară, după declaraţiile făcute de cei trei. Plenul a hotărât că şi declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu au afectat independenţa sistemului, chiar dacă iniţial Inspecţia a spus contrariul.

În cazul unor sancţiuni pentru Traian Băsescu, Victor Ponta şi Monica Macovei, procedura spune că plenul Consiliului Superior al Magistraturii, odată ce a luat aceste decizii, CSM publică un comunicat de presă prin care se spune că aceşti politicieni au încălcat independenţa sistemului judiciar, mai exact, prin afirmaţiile făcute au depăşit limita discursului politic şi vor fi mustraţi. Nu există nicio răspundere penală pentru afirmaţiile făcute. Astfel, cei trei politicieni vor fi certaţi pentru că nu s-au oprit la a face doar declaraţii publice ci au încălcat independenţa justiţiei.

Două dintre rapoartele Inspecţiei Judiciare arătau că Victor Ponta şi Monica Macovei au încălcat independenţa justiţiei.

Astfel, premierul a încălcat independenţa Justiţiei atunci când a declarat că primarul Sibiului de la acea dată, Klaus Iohannis, va pierde procesul în care este acuzat de incompatibilitate. Inspecţia Judiciară susţine că prin aceste afirmaţii, şeful Executivului a pus presiune pe judecătorii Curţii Supreme, declaraţiile fiind făcute în calitate de premier şi de candidat la preşedinţie. O decizie similară a fost luată şi în privinţa fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, care a acuzat nefondat - se pare - intervenţii în dosarul de evaziune fiscală al companiei Lukoil.

În schimb, Inspecţia Judiciară a constatat că independenţa justiţiei nu a fost afectată de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, care a spus că, în dosarul Microsoft „vor mai apărea surprize, inclusiv persoane”. Iată că acum CSM a decis că şi preşedintele în funcţie a făcut declaraţii de natură să afecteze independenţa justiţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro