Joi, 28 martie 2024 - 8:42:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Maior, ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe Militare


30 ianuarie 2015

Fostul director al SRI George Maior a fost ales, joi, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Militare.

''Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Militare, întrunită în şedinţă joi, 29 ianuarie, a ales în funcţia de preşedinte al Academiei pe domnul ambasador George Cristian Maior. În funcţia de secretar general a fost ales domnul prof. univ. dr. Gheorghe Toma'', se arată într-un comunicat al Academiei transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei, Maior a subliniat importanţa alinierii la standardele excelenţei academice şi cercetării de vârf şi a vorbit despre nevoia unei viziuni strategice şi integrarea în sistemul de răspuns la marile provocări ale zilelor noastre.

"Preşedintele Academiei a arătat, de asemenea, necesitatea oferirii unui răspuns strategic la nevoile de apărare şi securitate naţională pe care le are România", se mai precizează în comunicat.

Academia de Ştiinţe Militare este o instituţie publică în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. ASM are în compunere trei secţii ştiinţifice: secţia de ştiinţe militare, secţia de ordine publică şi secţia de informaţii şi securitate naţională. Activitatea secţiilor se desfăşoară sub coordonarea ştiinţifică a Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi a Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul".

ASM îşi propune ca obiectiv principal de activitate promovarea pe plan naţional şi internaţional a cercetărilor ştiinţifice din sistemul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, în scopul alinierii la cerinţele NATO şi ale Uniunii Europene. Totodată, instituţia coordonează activitatea de cercetare ştiinţifică din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi creează cadrul legal pentru realizarea continuă a progresului ştiinţific şi tehnic.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro