Joi, 25 aprilie 2024 - 10:29:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Graţiela Gavrilescu, despre modificarea Codului Silvic


26 februarie 2015

Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu anunţă, după adoptarea noului Cod Silvic în Parlament, că va înfiinţa Consiliul Naţional pentru Silvicultură, ca organizaţie profesională fără personalitate juridică, care va avea un rol major în elaborarea normelor de aplicare a codului.

"După şase ani, în care, din păcate, am putut constata, cu toţii, problemele generate de ambiguităţile codului precedent, chiar se simţea nevoia îmbunătăţirii cât mai rapide a cadrului legal existent în domeniul silviculturii. A fost o dezbatere de aproximativ doi ani, în care asociaţiile profesionale, specialişti, ONG- uri, reprezentanţi de marcă ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, producători de mobilă, întreprinderi de exploatare, proprietari de păduri s-au implicat, cu seriozitate şi responsabilitate, pentru elaborarea noului cod, într-o formulă care să fie agreată şi chiar susţinută de cei interesaţi", a declarat Gavrilescu

Gavrilescu anunţă înfiinţarea, prin ordin de ministru, a Consiliului Naţional pentru Silvicultură, ca organizaţie profesională fără personalitate juridică, din care vor face parte reprezentanţi ai principalelor entităţi care au contribuit la elaborarea codului.

"Va fi, cu siguranţă, un consiliu viu, activ, care va avea un rol major atât în elaborarea, în primă instanţă, a normelor de aplicare a codului, cât şi, ulterior, în respectarea lor şi îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniu", a precizat ministrul Mediului.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a Codului Silvic iniţiat de parlamentari PSD. Camera Deputaţilor este for decizional.

Deputaţii au aprobat acest proiect cu 208 voturi "pentru", 97 "împotrivă" şi 27 de abţineri.

"A fost un efort de aproape doi ani pentru ca la Guvern şi apoi în Parlament să fie adoptat acest Cod Silvic de care România avea nevoie. Interesele private ale marilor companii neromâneşti care exploatează în mod excesiv lemnul în România şi-au găsit din păcate reflectarea şi în Parlament şi de aceea avem şi voturi contra", a afirmat premierul Victor Ponta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro