Joi, 18 aprilie 2024 - 3:56:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce se întâmplă cu Consiliul Judeţean Prahova?


18 februarie 2015

Procurorii DNA au dat o lovitură de graţie prin suspendare lui Mircea Cosma, pentru o perioadă de 60 de zile cât este dispus controlul judiciar, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Practic în acest moment, instituţia rămâne pe mâna vicepreşedintelui Bogdan Toader, şi al administratorului public, Fabioara Ionescu.

Cel de al doilea post de vicepreşedinte al CJ Prahova este „în aer” am putea spune, după ce liberalul Sebastian Danielescu, destituit prin votul consilierilor judeţeni, a câştigat în primă instanţă repunerea în funcţie. Din păcate, deşi sentinţa în cazul Danielescu a fost pronunţată la începutul lunii ianuarie, nici până în ziua de astăzi,hotărârea instanţei de contencios administrativ nu a fost redactată. Iar fără o hârtie oficială, Sebastian Danielescu nu poate reveni la serviciu.

Fabioara Ionescu este unul dintre apropiaţii lui Mircea Cosma, dar nu are suficientă influenţă politică pentru a putea gestiona singură situaţia. Dar Fabioara Ionescu este şi ea implicată în primul dosar DNA al familiei Cosma

Nici Bogdan Toader nu are mari şanse de a fi un şef serios pentru instituţie. Lipsit de orice experienţă în administraţia locală sau judeţeană, Toader s-a trezit propulsat în postul de la Consiliul Judeţean datorită prieteniei sale cu deputatul Vlad Cosma. În cariera sa politică nu a făcut lucruri notabile, iar în materie de administraţie a devenit cunoscut doar datorită evenimentului nefericit de la Zoo Ploieşti.  În perioada în care Bogdan Toader era directorul Parcului Constantin Stere, la Zoo Bucov au murit doi canguri şi un struţ.

A renunţat la Parcul Stere, după ce a descoperit că e o misiune grea să fii şef peste un parc, pentru un post călduţ de consilier al directorului Electrica, pentru ca ulterior să fie votat vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, deşi pregătirea sa în materie de administraţie este aproape...zero. Gurile rele susţin că Toader a fost impus de Cosma junior, special pentru ca în situaţia în care Mircea Cosma era în imposibilitatea de a conduce instituţia, din diverse motive, CJ să rămână pe mâna unei persoane controlabile. În plus, Bogdan Toader nu este capabil să îşi asume decizii importante şi nici nu are capacitatea de a se impune în faţa personalului din Consiliul Judeţean şi nici a primarilor din judeţ.

În astfel de condiţii, judeţul Prahova se vede în faţa unui handicap uriaş, mai ales că în această perioadă sunt pregătite proiectele finanţabile din fonduri europene în perioada 2015-2020.

Prin trecerea pe linie moartă a lui Mircea Cosma, vocea Prahovei la Bucureşti este practic închisă. Cu o Opoziţie slabă în CJ şi un vicepreşedinte CJ nepregătit din toate punctele de vedere, Prahova riscă să piardă multe din finanţările şi din investiţiile care transformaseră judeţul într-unul dintre cele mai dezvoltate din România.

Cel mai probabil, Mircea Cosma va contesta în instanţă decizia procurorilor DNA, mai ales că în celălalt dosar instrumentat tot de DNA, nu primise interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro