Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:48:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Radu Mazăre, reţinut de procurorii DNA


17 martie 2015

Primarul Radu Mazăre a fost reţinut, luni seară, de procuroii anticorupţie, într-un dosar deschis după ce edilul a fost reclamat la DNA de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Primarul Constanţei si-a petrecut noaptea în arest, procurorii urmând să ceară, marţi, la instanţă, arestarea sa pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe 24 de ore a primarului Radu Mazăre, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni), potrivit unui comunicat.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro