Vineri, 29 martie 2024 - 1:11:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Traian Băsescu, urmărit penal pentru şantaj


18 martie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost astăzi la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de suspect, în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj. Scandalul dintre fostul şef de stat şi senatorul PSD Gabriela Firea a început în 2014, în timpul anchetei desfăşurate de Comisia Nana. Parchetul a transmis presei un comunicat cu următoarele precizări:

„Ca urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass-media referitoare la calitatea în care a fost citat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie domnul Băsescu Traian, fost preşedinte al României, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului.

Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a confirmat că lui Traian Băsescu i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru şantaj. Avocaţii fostului preşedinte au cerut timp pentru a studia dosarul şi nu s-a stabilit un termen pentru o audiere ulterioară. Traian Băsescu nu a făcut declaraţii şi s-a comportat ca orice suspect, fără a face reproşuri de vreun fel, a spus Bolcaş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro