Joi, 18 aprilie 2024 - 9:53:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ludmila Sfîrloagă, artizana victoriei împotriva "Ţinutului Secuiesc"


25 martie 2015

În perioada 24-26 martie 2015 are loc la Strasbourg a 28-a sesiune plenară Congresului Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei, eveniment la care participă şi consilierul judeţean Ludmila Sfârloagă în calitate de vicepreşedinte al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale şi preşedinte al delegaţiei române.

Pe agenda Comisiei de Monitorizare s-a aflat şi solicitarea a 47 de Consilii Locale din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş de a avea sprijinul Consiliului Europei în vederea obţinerii autonomiei administrative a aşa numitului "Ţinut Secuiesc". 

În vederea susţinerii acestui demers, o delegaţie din care au făcut parte, printe alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, dl Tamas Sandor şi primarul municipiului Sfântul Gheorghe, dl Arpad Antal, a fost prezentă la Strasbourg.

Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franţa, Italia, Finlanda, Portugalia şi Republica Moldova, în persoana primarului Chişinăului, dl Dorin Chirtoacă.

La această sesiune a participat şi un grup de aproximativ 20 de persoane de naţionalitate maghiară condus de şefa delegaţiei Ungariei la CPLRE care a creat presiune asupra membrilor Comisiei.

Prin intervenţia sa argumentată şi hotărâtă, preşedinta delegaţiei naţionale a României,  Ludmila Sfîrloagă, a reuşit să obţină respingerea atât a arbitrajului cerut de repezentanţii "Ţinutului Secuiesc",  cât şi a posibilităţii ca Congresul să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalţi membri ai delegaţiei României.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro