Joi, 28 martie 2024 - 8:09:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Traian Băsescu nu va fi audiat în dosarul fratelui său


5 mai 2015

Soţia şi cei doi copii ai lui Mircea Băsescu vor fi audiaţi ca martori la Tribunalul Constanţa în dosarul în care membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecaţi pentru şantajarea fratelui fostului preşedinte, instanţa respingând însă solicitările de audiere a lui Traian Băsescu şi Dorel Onaca.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, a cerut, în 21 aprilie, la Tribunalul Constanţa, ca în dosarul în care cinci membri ai familiei sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu să fie audiaţi ca martori soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, Traian Băsescu, Dorel Onaca, solicitând şi administrarea de noi probe, scrie  MEDIAFAX.

Tribunalul Constanţa a decis, luni, să respingă solicitarea pentru audierea ca martori a lui Traian Băsescu, a lui Dorel Onaca şi a şoferului lui Marian Căpăţână. De asemenea, instanţa a respins solicitarea de vizionare în şedinţă publică a înregistrărilor audio şi audio-video realizate de Florin Anghel, cu telefonul mobil sau alte dispozitive artizanale de înregistrare şi puse la dispoziţia organelor de urmărire penală, dar şi emiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova pentru a înainta înregistrările audio-video ridicate de la domiciliul lui Florin Anghel în 17 martie 2015 şi 27 martie 2015.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică-Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie 2014, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro