Joi, 25 aprilie 2024 - 5:11:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dragnea: Nu pot lua lecţii de onoare şi demnitate de la actuala conducere a PNL


16 mai 2015

Fostul ministru Liviu Dragnea a declarat vineri că nu poate lua lecţii de onoare şi de demnitate de la actuala conducere a Partidului Naţional Liberal, comentând solicitarea liberalilor care i-au cerut demisia după ce ÎCCJ l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul".

"Am citit cu foarte mare surprindere comunicatul celor de la PNL care cereau premierului să mă demită, după ce eu îmi prezentasem demisia, demisie care a fost prezentată dimineaţă, la ora 10,00. Cu foarte mult respect, chiar nu pot lua lecţii de onoare şi de demnitate de la actuala conducere a PNL. Niciodată", a afirmat Dragnea, la sediul central al PSD.

El a menţionat că demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării a fost depusă la Guvern, aşa cum e procedural şi a adăugat că va rămâne în PSD, urmând să vadă de săptămâna viitoare cum poate ajuta partidul.

Dragnea a mai spus că în acest week-end va fi alături de premier la Craiova şi Târgu Jiu, pentru două proiecte importante la care a muncit foarte mult — stadioanele din cele două capitale de judeţ. "Nu semnez eu. Semnează CNI cu constructorul de la Craiova şi Târgu Jiu şi o să fiu prezent acolo. Am rugat-o de ieri pe Olguţa (Vasilescu, primarul Craiovei — n.r.) să fie de acord ca evenimentul să se desfăşoare la Craiova chiar pe gazon. Eu o să vreau să-mi iau o mică brazdă din gazon, pentru că este încărcat de legende", a adăugat el.

Într-un comunicat transmis vineri presei, PNL susţinea că Liviu Dragnea trebuie să îşi prezinte de urgenţă demisia din Guvern sau Victor Ponta să îl demită.

"După decizia de azi a instanţei, dacă PSD doreşte să aibă un condamnat în conducerea partidului, ca preşedinte executiv, nu are decât să îl menţină. Ar fi o "emblemă" relevantă pentru modul în care PSD înţelege să se raporteze la Justiţie şi la opinia publică. Liviu Dragnea trebuie, însă, să demisioneze urgent din Guvern, întrucât afectează grav imaginea României. Deşi a promis că renunţă de bună voie la toate funcţiile dacă va fi condamnat, Dragnea întârzie inexplicabil să ia o decizie bărbătească. În situaţia în care Liviu Dragnea nu demisionează de bună voie, atunci premierul Victor Ponta trebuie să-l demită astăzi", se arăta în comunicatul PNL.

Liviu Dragnea a anunţat vineri că a demisionat din funcţia de ministru al Administraţiei Publice şi Dezvoltării Regionale şi a adăugat că luni îşi va depune demisia şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro