Joi, 28 martie 2024 - 9:27:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gorghiu: Calitatea Parlamentului actual e foarte slabă.


23 mai 2015

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că, în opinia sa, calitatea Parlamentului este ”foarte slabă” şi că nu ştie mulţi parlamentari care să ţină audienţe în colegiile în care au fost aleşi, ea susţinând revenirea la votul pe listă întrucât ”trebuie recreată legătura dintre parlamentari şi partid”.

”O să vă spun un lucru care n-o să le placă multor colegi din Parlament. Calitatea Parlamentului actual este foarte slabă. Dedicaţia cu care fac muncă în folosul comunităţii nu există. Eu nu ştiu foarte mulţi parlamentari care să-şi ţină audienţele la cabinetul parlamentar. Pot exista momente în care parlamentarul să fie în teritoriu, plecat, dar întotdeauna ai un staff care îţi ţine audienţele, ai consilierul plătit din forfetară care trebuie să-ţi rezolve problemele şi care să însemne acea legătură dintre electorat şi tine”, a afirmat deputatul Alina Gorghiu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

Ea a mai spus că, în opinia sa, revenirea la votul pe liste pentru alegerile parlamentare este soluţia ”cea mai rezonabilă”.

De asemenea, Gorghiu a explicat că prin revenirea la vechiul sistem de vot pentru Parlament se evită problema privind alegerea mai multor parlamentari într-un singur colegiu şi astfel nu va mai exista ”ruptura” între parlamentari şi partidul sub sigla cărora aceştia au candidat.

”Eu cred că trebuie recreată acea legătură puternică între cei pe care-i propui pe o listă şi partid. În acest moment există o uşoară ruptură între parlamentarii care s-au ales fără partid, în sistem uninominal şi partid. În momentul în care partidul propune o listă şi are la bază această listă un set de criterii foarte bine determinat, în mod normal partidul poartă toată răspunderea pentru acea listă”, a mai spus copreşedintele PNL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro