Joi, 28 martie 2024 - 11:19:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rovana Plumb: Argumentele prezentate de premier lămuresc foarte clar situaţia politică


7 iunie 2015

Argumentele prezentate de premierul Victor Ponta lămuresc situaţia politică, în condiţiile în care un guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri, a declarat duminică Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, conform AGERPRES.

Argumentele prezentate astăzi de prim-ministrul Victor Ponta lămuresc foarte clar situaţia politică. Nu intru în detaliile juridice — ele au fost foarte bine explicate de către premier. Ar fi fost bine şi corect ca premierul să fi avut şansa de a oferi aceste explicaţii şi procurorilor, înainte ca lucrurile să evolueze de o manieră cel puţin suspectă. În ceea ce priveşte partea politică, lucrurile sunt cât se poate de clare — un Guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri. Orice altă formulă este nedemocratică", a afirmat Rovana Plumb într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acesteia, "vocile opoziţiei nu au în acest moment nicio legitimitate de a vorbi despre demisia Guvernului şi a premierului".

"Preşedintele Iohannis a candidat în condiţiile unui proces cu ANI; Traian Băsescu s-a ascuns 10 ani în spatele imunităţii prezidenţiale de dosare; doamna Gorghiu, domnul Atanasiu au de dat propriile explicaţii; de domnul Predoiu nu mai spunem — tocmai ce am aflat că şi-a angajat în minister foştii parteneri de afaceri", a argumentat Rovana Plumb.

În opinia sa, justiţia nu trebuie amestecată cu politica. "Justiţia trebuie să îşi urmeze cursul, dar politică se face de către Parlament, de către Guvern, partide, preşedinte", a adăugat preşedintele CN al PSD.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, după şedinţa liderilor coaliţiei de guvernare, că va contesta ordonanţa procurorului în cazul său.

El a subliniat că este acuzat pentru presupuse fapte petrecute în 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 în urma acuzaţiilor Monicăi Macovei.

Ponta a adăugat că doreşte să-şi dovedească nevinovăţia, susţinând că acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual şi a majorităţii actuale.

"Conform tuturor definiţiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat şi nu îmi doresc să trăim într-o ţară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituţionale", a spus premierul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro