Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:32:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta, în presa străină: „Sunt dezamăgit de Klaus Iohannis!”


16 iunie 2015

Victor Ponta a declarat pentru publicaţia franceză L`Express că este dezamăgit de preşedintele Klaus Iohannis a ţinut cu PNL în ultima perioadă.

„În ultimele şase luni a jucat rolul de arbitru de care ţara avea nevoie, dar în ultimele zile a fost de o singură parte, cea a partidului său. Cred că a fost supus la o presiune mare din anturajul său”, a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus şi că procurorii ar fi folosiţi de opoziţie. „Am remarcat şi că am fost chemat în faţa DNA exact când opoziţia a impus o moţiune în Parlament. Nimeni nu crede în coincidenţe. (…) Cred că opoziţia a folosit procurorii pentru scopuri politice. 

Dacă judecătorii vor spune că sunt vinovat, voi demisiona în acelasi moment. Procurorii pot să mă acuze, dar justiţia este făcută de judecători. Până acum, nu am apărut niciodată în faţa unui judecător”, a mai spus Ponta, potrivit hotnews.ro.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, spune că formaţiunea pe care o conduce s-ar putea retrage de la guvernare dacă PSD modifică „pe furiş” Codul Penal în Parlament. Printre modificările propuse de parlamentari se află şi cea a eliminării cătuşelor pentru politicienii acuzaţi de corupţie şi schimbarea modalităţii în care se decide arestul preventiv. Modificările au fost adoptate tacit de Senat, iar votul final urmează să fie dat de Camera Deputaţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat deja modificările Codului Penal şi de Procedură Penală. „După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue cu toată forţa, aceste modificări propuse sunt neavenite, nu sunt de acord cu ele. MCV-ul este un instrument care şi-a dovedit utilitatea, dar care, aşa cum am discutat cu reprezentanţii CE, ai Consiliului European, trebuie să ajungă în faza de finalizare. Recent, reprezentanţii Comisiei au ajuns în ultima fază de MCV – phase out – nu de azi pe mâine, ci în câţiva ani. E realist ce a promis domnul Juncker ca acest mecanism să se finalizeze până la sfârşitul mandatului acestei Comisii”, a precizat Iohannis.

Legat de ancheta DNA în care este vizat Victor Ponta, Oprea a spus că dacă ar fi fost în locul lui şi-ar fi dat demisia. „Eu, dacă aş fi în locul lui, mi-aş da demisia. E decizia lui Victor Ponta. Un om e vinovat, sau nevinovat, printr-o decizie a judecătorilor. Nu e deloc uşor nici pentru imaginea României ca premierul să fie anchetat. E un premier bun, dar poate fi şi mai bun”, a mai spus Oprea, la PRO TV.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro