Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:18:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Geoană despre pensiile speciale pentru parlamentari


17 iunie 2015

Preşedintele Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, spune că votarea pensiilor speciale pentru parlamentari este o măsură "totalmente de neacceptat din punct de vedere moral, politic, etic",fiind o "încercare disperată a lui Victor Ponta de a-şi mai fideliza parlamentarii din propria majoritate"

Preşedintele Partidului Social Românesc, senatorul Mircea Geoană, a criticat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, adoptarea de către Parlament a legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, spunând că această măsură este una "totalmente de neacceptat din punct de vedere moral, politic, etic", în condiţiile în care în ultimii cinci ani valoarea pensiilor primite de vârstnici a scăzut,  scrie MEDIAFAX.

"Dacă ne uităm la intervalul 2009-2014, punctul de pensie în România a scăzut. Deci pentru ansamblul masei importante de pensionari din România, aceşti cinci ani de zile au reprezentat un declin de venituri. (…) Atunci când punctul de pensie scade, nu este moral, nu este etic să vii cu o creştere pentru o subcategorie de pensionari ai României, cu atât mai mult cu cât este vorba de o categorie care nu are atât de multă susţinere şi înţelegere din partea opiniei publice româneşti. Este totalmente de neacceptat din punct de vedere moral, politic, etic, nu este în regulă", a afirmat Mircea Geoană.

El a spus că legea pensiilor speciale pentru parlamentari este "o încercare disperată" a liderului PSD, Victor Ponta, de a-i fideliza pe parlamentari şi a catalogat drept "hilară" ideea că Guvernul nu a fost de acord cu adoptarea acestui act normativ.

"Din motive legate de încercarea disperată a lui Victor Ponta de a-şi mai fideliza parlamentarii din propria majoritate, care a stat în spatele acestei legi, pentru pensiile speciale pentru parlamentari… Asta a fost intenţia lui Victor Ponta: să ofere o chestiune care pentru unii parlamentari mai în vârstă este atractivă şi pentru a-şi fideliza majoritatea, a făcut parte din pachetul pentru sprijinirea domniei sale la moţiunea de cenzură. Deci de acolo a plecat. Ideea că Guvernul nu a susţinut această iniţiativă este pur şi simplu hilară", a afirmat Geoană.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro