Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:50:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine este cu adevărat prinţul Nicolae


11 august 2015

Principele Nicolae, în vârstă de 30 de ani, era al treilea în ordinea succesiunii la tronul României, după mătuşa sa, Principesa Margareta şi mama sa, principesa Elena. Printr-un comunicat de presă, Regele Mihai I a anunţat că i-a retras titlul de „Principe al României” şi calificativul de „Alteţă Regală”, excluzându-l din Linia de Succesiune la Coroana României începând cu data de 1 august.

Fostul Principe Nicolae, pe numele său Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, este născut pe 1 aprilie 1985 în Elveţia.

Este fiul Principesei Elena a României, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai şi al profesorului doctor Robin Medforth-Mills, care a decedat în 2002.

În jurul vârstei de 2 ani, familia principelui s-a stabilit în nord-estul Angliei, la Durham, acolo unde tatăl deţinea o casă. În 1991, părinţii Princepelui Nicolae divorţează, iar mai târziu, se mută împreună cu mama sa şi tatăl vitreg în Sunderland.

Specialist în marketing

Principele a studiat în Marea Britanie, însă nu a fost pregătit de familia sa pentru rolul dinastic. Vacanţele din timpul şcolii şi le-a peetrecut în Franţa sau Spania, în cadrul unor schimburi educaţionale între şcoli sau în cadrul unor tabere de artă.

A urmat ciclul primar şi gimnazial la Şcoala Argyle House din Sunderland, iar din 1999 a urmat cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames. Aici a obţinut un certificat GCSE în matematică, franceză, germană, literatură şi limba engleză, tehnologia informaţiei, geografie şi ştiinţe, iar apoi a absolvit şi nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, ştiinţa afacerilor şi educaţie fizică. În 2009 a început studiile la Colegiul Royal Holloway din Londra, unde s-a specializat în management.

Principele Nicolae a venit pentru prima dată în România alături de bunicul său, Regele Mihai, în primăvara anului 1992, când avea doar şapte ani, potrivit hotnews.ro. De altfel, era prima vizită pe care o făcea familia regală după Revoluţia din `89.

În viaţa publică din România a început să fie prezent din 2008, când a primit titlul de Alteţă Regală şi Principe al României. În ultimii ani s-a implicat mai mult în acţiuni caritabile, precum şi în diverse competiţii sportive dedicate amatorilor.

În urmă cu un an, într-un interviu, a fost întrebat dacă este prgătit să devină rege.

„Dacă poporul român îmi va cere acest lucru, voi fi pregătit pentru o asemenea responsabilitate. Totuşi, nu există ceva care să te poată pregăti pentru o astfel de poziţie, însă, cred că sunt importante anumite valori fundamentale pe care le-am dobândit de la familia mea. În acelaşi timp, consider că şi caracterul joacă un rol important.

Liderii adevăraţi au personalităţi puternice, dar şi capacitatea de a pune în balanţă ce este bun şi corect şi ce nu, fiind, de asemenea, oameni vizionari care au anumite ţeluri, precum şi puterea de a le pune în practică”, a declarat Principele Nicolae, pentru gandul.info.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro