Marţi, 19 martie 2024 - 10:17:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dragnea: Nu vreau să intru în Guvern în 2016 sub nicio formă, nici sub formă de premier


16 octombrie 2015

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, întrebat în legătură cu planurile sale din 2016, că nu îşi doreşte să intre în Guvern sub nicio formă şi că nu îşi doreşte să fie premier pentru că astfel s-ar ocupa mult mai puţin de partid.

Întrebat într-o emisiune la România TV unde se vede în 2016, Liviu Dragnea a spus că speră să fie în continuare preşedintele PSD şi că nu vrea să intre în Guvern.

"Sper să fiu în continuare preşedintele PSD-ului, nu vreau să intru în Guvern sub nicio formă. (...) Nici sub formă de premier pentru că nu-mi bat joc de 453.000 de oameni şi, probabil, mulţi alţi cetăţeni cărora le-am cerut părerea despre multe teme, pentru a lăsa partidul. Eu consider că dacă mergi în Guvern, de partid te ocupi mult mai puţin", a declarat liderul social democrat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seara că nu s-a discutat despre nicio remaniere a Guvernului, dar a admis că ar putea exista nemulţumiri în partid faţă de unii membri ai Guvernului, însă "asta va fi o discuţie" între el şi Victor Ponta.

"Nu s-a discutat în partid despre nicio remaniere, nici oficial, nici neoficial. Eu am mai spus, în mai multe rânduri, nu există niciun fel de intenţie de remaniere la ora la care vorbim noi. Am discutat şi cu premierul Victor Ponta pe marginea acestor zvonuri care circulă. Nici eu nu am în intenţie, nici dumnealui nu are în intenţie, nici din partea colegilor din coaliţie n-am auzit de vreo intenţie de remaniere. Deci este un zvon, care nu are niciun suport real", a declarat Dragnea, la România TV.

Preşedintele social-democrat a spus că în partid ar putea exista nemulţumiri la adresa unor membri ai Guvernului, dar că acest lucru nu înseamnă că aceştia vor fi schimbaţi.

"Nu neg faptul că în partid s-ar putea să existe nemulţumiri despre unii membri ai Guvernului. (...) Faptul că există nemulţumiri nu este obligatoriu să genereze discuţia despre o remaniere acum. Nu se poate vorbi despre faptul că niciodată sau până la sfârşitul lui 2016 nu vor fi remanieri. Asta va fi o discuţie între mine şi premierul Victor Ponta, între mine, premierul Victor Ponta şi liderii coaliţiei, după care discutăm în Parlament", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă ia în considerare posibilitatea schimbării premierului pentru a schimba apoi tot Guvernul, Dragnea a spus că Ponta are în continuare sprijinul partidului.

"Premierul Victor Ponta, dincolo de relaţiile de prietenie care ne leagă de ani buni, este un premier bun. Un premier care a luat economia României din recesiune şi a dus-o la o creştere economică deja constantă şi în fiecare an este mai mare. Fondul Monetar Internaţional, o instituţie cunoscută pentru prudenţa ei, a şi mărit prognoza de creştere economică şi în 2015 şi în 2016. Premierul a trecut cu bine moţiunea de cenzură, adică moţiunea de cenzută a căzut, a fost revalidat, practic, Guvernul în Parlament. Deci nu se pune problema ca PSD-ul să retragă sprijinul politic pentru Victor Ponta", a spus Dragnea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro