Joi, 28 martie 2024 - 8:44:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Miron Cozma, pus sub acuzare în dosarul „Mineriada”


23 octombrie 2015

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a fost pus sub acuzare joi în dosarul „Minerada” de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Deocamdată infracţiunea (de care sunt acuzat — n.r.) e cea comună, pe (art.) 439 ca şi toţi ceilalţi, dar pe situaţia de la litera ‘g’ am înţeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (…) Nu e vorba de crime împotriva umanităţii”, a declarat Miron Cozma, la ieşirea din sediul Parchetului.

El a afirmat că minerii au venit în Bucureşti conduşi de autorităţi.

„Dacă au venit, au venit conduşi de autorităţile conduse de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi coloneii din servicii, care, chiar în iunie ’90, au fost acolo şi bineînţeles ministrul adjunct Burlec de la mina Aninoasa, Nicolae Cămărăşescu, securistul”, a spus Cozma.

În opinia sa, procurorii au procedat corect, dar va depune probe din dosarul pe care îl are la CEDO, în calitate de parte vătămată.

„E absolut normal şi consider că s-a procedat corect de către Parchet în ideea că în calitatea de lider al minerilor din Valea Jiului să am calitate ca toată lumea, în faza incipientă, de suspect. (…) Eu marţi voi da o declaraţie, alături de avocatul meu”, a afirmat el.

Cozma s-a declarat nevinovat şi a spus că a fost adus forţat cu ultimul tren de mineri care a ajuns la Bucureşti.

„Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea, (…) a fost adus în ultimul tren. (…) Parchetul, procedural, nu face altceva decât să respecte legea. De-a lungul vremii nu există nicio reclamaţie împotriva mea. Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. A spus (…) că i-am salvat viaţa lui şi unei domnişoare”, a declarat Cozma.

El a susţinut că inculpaţi în acest dosar sunt ”Armata, Internele şi Serviciile”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro