Marţi, 19 martie 2024 - 1:44:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vot electronic pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene cu ajutorul europarlamentarului Monica Macovei


29 octombrie 2015

 Proiectul-pilot propus de Monica Macovei, de identificare a modalităţilor de vot la distanţă pentru toţi cetăţenii UE, a fost aprobat , cu o largă majoritate, de Parlamentul European şi i s-a alocat o finanţare iniţială de 1 milion de euro.

Europarlamentarul Monica Macovei a propus un proiect-pilot, intitulat “Votul electronic - utilizarea optimă a tehnologiilor moderne pentru proceduri electorale mai active şi mai democratice", care să simplifice procedurile de vot pentru cetăţenii aflaţi în alt stat decât cel de origine.

Participarea la vot a cetăţenilor în ţara lor de origine, dacă locuiesc în alt stat, este tot mai redusă, şi este afectată de birocraţie şi de proceduri electorale învechite şi greoaie. Cetăţenii UE, inclusiv românii, se bucură acum de libertatea de circulaţie şi de a trăi şi a munci în statele membre. Nu trebuie să le îngrădim sau să le limităm dreptul la vot. Avantajele sistemului de vot electronic sunt considerabile şi trebuie să vedem cum poate fi folosit şi în avantajul cetăţenilor UE şi al democraţiei”, a declarat Monica Macovei.

Proiectul-pilot propus de Monica Macovei, ca amendament la Proiectul de buget al UE pentru 2016, urmăreşte identificarea modalităţilor alternative de vot la distanţă, cu accent pe votul electronic, şi elaborarea unui "Ghid de bune practici privind votul la distanţă”.


Proiectul-pilot va examina opţiunile privind protecţia secretului votului, prevenirea fraudei, garanţia independenţei şi protecţia datelor şi va evalua impactul financiar pentru administraţiile naţionale al introducerii votului la distanţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro