Marţi, 19 martie 2024 - 8:30:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu acuză că DNA şi SRI au devenit o supra-putere ocultă şi iraţional


25 mai 2016

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA şi SRI au devenit o "supra-putere ocultă şi iraţională", menţionând că cele două instituţii "şi-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor şi de a eroda încrederea în partidele politice".

"După 8 ani de străduinţă, DNA a reuşit să mă cheme la Braşov în plină campanie electorală. Suntem în plină campanie...Ar trebui să fiu prin ţară sprijinind candidaţii ALDE în alegerile locale, pentru că, după cum ştiţi, puteţi vota în alegerile locale din 5 iunie. Dar...o veţi face? Mulţi dintre voi nu veţi vota pentru că v-aţi pierdut complet încrederea în politicieni şi în instituţii. Atitudinea voastră este încurajată, dacă nu chiar stârnită, de DNA şi de SRI, două agenţii ale statului despre care ar trebui să auzim rar, dar care şi-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor şi de a eroda încrederea în partidele politice. DNA, cu ajutorul denunţului, ce nu a mai fost practicat la această scară din anii 1950, a reuşit să se substituie în bună măsură alegătorilor şi să decidă, prin abuzul puterii ce îi este conferită de lege, cine poate să stea în faţa cetăţenilor pentru a le cere încrederea şi cine trebuie privat de exerciţiul acestui drept constituţional", arată Tăriceanu în respectiva scrisoare, postată aseară pe Facebook.

El a făcut referire la faptul că este acuzat de DNA într-un dosar pentru presupuse fapte din 2008.

Procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro