Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:57:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine va fi desemnat premier al României?


15 decembrie 2016

O soluţie de compromis a lansat-o amicul meu, Vasile Nanea (foto) – diplomat de carieră, fost consilier al lui Filip Todorescu, pe vremea când acesta a fost ambasador al României la Chişinău. Iată, în cele ce urmează soluţia găsită de Vasile Nanea:

“Nu cred nici să mă tai, cum mai spune românul, că electoratul a votat PSD-ul cu gândul la Liviu Dragnea ca viitor premier al României, decât cel mult în parte. La urne s-a votat PSD-ul, atât, din motive discutate, aplaudate sau nu de către unii sau alţii. „În rest, descurcaţi-vă, că sunteţi majori!”, a spus electoratul.

Mai cred că voturile îndreptate pentru PSD au fost destinate, în bună parte, pentru Victor Ponta, despre care s-a tot vorbit ba că pleacă, ba că nu pleacă la PRU, ba că are şanse să fie propus premier, ba că nu, în condiţiile în care Liviu Dragnea nu a anunţat până în ultima clipă că va candida la mult râvnita funcţie. Pentru mulţi pesedişti din mediul rural, mai ales, care nu au mai putut urmări cu atenţie evoluţia hăţişurilor în care se află electoratul, Ponta rămăsese premierul lor de suflet...

Cei doi nu s-au contrazis, nu s-au certat, acesta fiind un semn că s-au înţeles asupra acestei strategii viclene, fiecare fiind pregătit să-l trădeze pe celălalt la momentul oportun. Sau să se sprijine reciproc după victoria unuia, în legătură cu alte dosare penale care pot să bată la uşă în orice moment, motive fiind destule.

Aşadar, explicaţia votului pesedist atât de mare ar putea fi una stupefiantă: s-a votat pentru doi posibili premieri, dar bilele se vor aduna doar în coşul unuia. Sau a niciunuia, după îmbăţoşarea preşedintelui Iohannis, care pare foarte sigur pe situaţie, apelând în mod jalnic, inclusiv la ambasadele străine. Varianta a doua este mai mult decât posibilă, deoarece preşedintele ştie că aducerea unuia dintre ei pe post de premier înseamnă pentru el sinucidere curată.

Soluţie de compromis există întotdeauna. Cea de acum este desemnarea altui pesedist în fruntea guvernului, dacă vreunul din beligeranţi se mai gândeşte şi la ţară, nu numai la propriul orgoliu. În acest caz, mingea s-ar afla în curtea PSD-ului, iar teleormăneanul roşcat, lipsit total de carisma unui premier sadea, ar trebui să cedeze...Chiar dacă Dragnea va renunţa la candidatură, nu văd cu ochi prea buni viitorul apropiat al preşedintelui. Aproape cu siguranţă vom trăi şi vom vedea, dar nu se ştie când...

S-auzim  numai de bine!”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro