Joi, 18 aprilie 2024 - 8:08:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Numele vehiculate pentru funcţia de premier al viitorului Guvern


19 decembrie 2016

„Vom merge foarte cinstit (n.r. la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis) cu o propunere care să poată fi acceptată şi care, din punct de vedere matematic şi politic să nu poată să fie refuzată”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă care a avut loc săptămâna aceasta.

Apoi, preşedintele PSD a declarat că atât timp cât legea 90/2001 va fi în vigoare, cea care interzice unei persoane condamnate penal definitiv să fie membru în Guvern, îi va fi foarte greu să fie şef al Executivului.

„Legea 90 are o prevedere din punctul meu de vedere profund neconstituţională pentru că, de fapt, se vorbeşte despre abolirea unui drept fundamental, dreptul de a fi ales.

Atât timp cât acea lege e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Sau cel puţin până acum nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi.

Mai căutăm. Până când o să mergem la consultări (cu preşedintele Klaus Iohannis – n.r.) o să văd dacă există vreo posibilitate legală sau nu. Cât e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Nu am găsit o cale să cred că se poate depăşi. O să văd dacă există o posibilitate legală sau nu”, a spus Liviu Dragnea la o conferinţă de presă care a avut loc la Alexandria.

Între timp, au apărut şi zvonuri cu privire la alte nume care ar putea prelua funcţia de prim ministru, având în vedere că Dragnea nu poate îndeplini această funcţie.

Unul dintre nume, potrivit Ştirile TVR, este cel al lui Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional PSD, un apropiat al lui Liviu Dragnea. De asemenea, s-a mai vorbit şi de fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, din Guvernul Ponta. Şi despre fostul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica, se spune că ar putea prelua funcţia de prim-ministru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro