Joi, 28 martie 2024 - 10:37:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministrul Justiţiei Florin Iordache a demisionat!


9 februarie 2017

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, autorul OUG 13, şi-a anunţat demisia. A făcut anunţul imediat după şedinţa de Guvern şi a plecat repede după anunţ, fără să accepte nicio întrebare din partea jurnaliştilor.

De altfel, premierul Sorin Grindeanu a dat de înţeles că, în cazul în care Iordache nu-şi va da demisia, îl va demite. „O să am o discuţie cu dânsul în seara asta sau mâine dimineaţă, iar mâine, după şedinţa de Guvern, mâine după-masă, o să vă anunţ ce decizie am luat. (…) Decizia mea e luată”, a spus Grindeanu.

În urmă cu nouă zile, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat după şedinţa de Guvern, că proiectul OUG 13/2017 prin care sunt modificate codurile penale a fost adoptat

În ceea ce priveşte abuzul în serviciu, Florin Iordache a declarat că s-a eliminat punerea în mişcare la plângerea prealabilă, iar cuantumul a rămas în valoarea la 200.000 de lei. Nu va fi nimeni sancţionat sub această sumă, dar prejudiciul se va recupera în civil.

Ministrul Justiţiei a refuzat să ofere explicaţii şi le-a spus jurnaliştilor că numai guvernul îşi stabileşte priorităţile.

Imediat după acest anunţ, au început proteste în toată ţara. Săptămâna trecută s-a înregistrat şi un record de participare, după ce au ieşit în stradă, în toată ţara, în jur de 600.000 de oameni pentru a protesta împotriva acestei ordonanţe de urgenţă.

După primele zile de proteste, premierul Sorin Grindeanu a ieşit împreună cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi a spus că va susţine în continuare ordonanţa. Apoi, premierul s-a răzgândit şi a dat OUG 14, prin care se abrogă OUG13. Legea care priveşte abrogarea urmează să fie dezbătută în Parlament.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro