Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:54:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Moţiunea de cenzură a fost citită în Parlament. Votul în plen-miercuri, ora 11.00!


19 iunie 2017

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost fi citită în plenul reunit al Parlamentului într-o zi de muncă neobişnuită pentru aleşi: duminica.

Şedinţa parlamentară a început la ora 15:00, cu întâlnirile grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE, iar de la 16.30, în şedinţa de plen reunit, a fost prezentată moţiunea de cenzură. Măsura va fi dezbătută şi votată miercuri.

Parlamentarii PSD şi ALDE, care l-au ales în fruntea coaliţiei de guvernare pe Sorin Grindeanu, devenit între timp omul-problemă al ”intereselor României”, pot asigura numărul necesar de voturi pentru ca o moţiune de cenzură să treacă.

Moţiunea a fost semnată de 223 de parlamentari.

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, iar PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari. Problema este că o parte dintre ei sunt de partea premierului.

”Azi asistăm la un război personal purtat de un om şi de un grup restrâns în jurul său contra intereselor propriului partid şi al Guvernului. Dacă moţiunea ar trece, vom ajunge la mâna lui Klaus Iohannis. Toţi colegii mei să fie conştienţi că fiecare bilă pe care o vor băga în urnă în favoarea moţiunii înseamnă mai puţină putere pentru PSD şi mai multă putere pentru Klaus Iohannis. Există riscul deloc dorit să ajungem la alegeri anticipate”, a spus Sorin Grindeanu.

UDMR a anunţat că va decide dacă susţine moţiunea de cenzură miercuri, când va avea loc votul.

Ludovic Orban, noul preşedinte al PNL a anunţat că liberalii nu vor vota, în timp ce Traian Băsescu a transmis un mesaj similar din partea PMP.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro