Joi, 18 aprilie 2024 - 8:29:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Moţiunea de cenzură a trecut. Premieră în istoria României


22 iunie 2017

Moţiunea de cenzură a trecut. Au fost 241 de voturi pentru moţiunea de cenzură. Drept urmare, Sorin Grindeanu nu va mai fi premierul României.

Este o premieră în istoria României de după ’89. Este pentru prima dată când un partid îşi dă jos propriul Guvern. Deşi a fost susţinut iniţial de PSD, Sorin Grindeanu a pierdut ulterior sprijinul partidului şi a fost chiar şi exclus din PSD.

Sorin Grindeanu a declarat însă că este şi va rămâne pesedist.Până în prezent, Parlamentul României a dat jos două guverne prin moţiune de cenzură: Guvernul Emil Boc 2 (în 2009) şi Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu (2012), însă de fiecare dată moţiunea de cenzură a fost depusă de opoziţie.

Deputaţii şi senatorii din Parlament au votat moţiunea de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva Guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu.

Votul a fost unul cu bilele la vedere, însă câţiva dintre parlamentari nu au respectat această indicaţie şi au votat secret.

Pentru a trece moţiunea de cenzură era nevoie de minimum 233 de voturi.
USR, PNL, UDMR şi PMP nu au votat.

Înainte de vot, Sorin Grindeanu a declarat în Parlament că nu a acceptat compromisuri care să fie în defavoarea interesului naţional al ţării.

„Nu mă ţin de scaun. Nu mă cred nici salvator al României. Ce luptă a avut domnul Liviu Dragnea cu sistemul în aceste luni, în afară de celebra Ordonanţă 13? Nu am intrat în negocieri care erau împotriva interesului naţional al României”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai declarat că Liviu Dragnea l-a asigurat de sprijinul său şi că el a numit în Guvern miniştrii propuşi de şeful PSD.

„Liviu Dragnea mi-a promis că va fi prietenul meu”, a spus Sorin Grindeanu.

În schimb, şeful PSD a arătat că Guvernul trebuie înlăturat deoarece nu şi-a îndeplinit obiectivele din programul de guvernare.

„Nu este o zi fericită. Guvernul n-a performat aşa cum am sperat. N-a mers rău, a mers binişor, dar pentru ceea ce am promis noi binişorul nu este de ajuns. Am crezut mult în Sorin Grindeanu. Din păcate, se agaţă de scaun”, a declarat Liviu Dragnea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro