Marţi, 19 martie 2024 - 5:32:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce spune Tăriceanu despre formarea unei noi majorităţi, fără PSD


24 iunie 2017

După ce s-a dat votul pe moţiunea cu privire la căderea guvernului Grindeanu, şefii partidelor din opoziţie au susţinut că PSD şi ALDE nu mai au o majoritate şi că nu şi-ar fi atins scopul fără parlamentarii din grupul minorităţilor.

Atât liderii PNL, cât şi cei ai USR, şi-au arătat intenţia de a susţine un nou guvern, însă fără PSD. Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a arătat dispus să negocieze şi cu ALDE, partid fără de care nu s-ar putea face o majoritate în parlament.

Însă, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, Călin Popescu Tăriceanu a exclus posibilitatea unei noi alianţe, fără PSD.

„Nu se pune problema unei discuţii dintre ALDE şi PNL, pentru că noi suntem într-o coaliţie politică cu PSD-ul şi aici vreau să fiu clar şi să nu există niciun echivoc: nu avem intenţia să discutăm cu nimeni altcineva despre formarea unei alte majorităţi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

PSD şi ALDE lucrează deja la lista viitorului cabinet, potrivit unor surse din interiorul coaliţiei. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că are deja patru variante de premier şi că urmează să se consulte cu ceilalţi şefi din partid.

„Să fie un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier. Un om cinstit şi un om cu viziune”, a precizat Liviu Dragnea.

Printre cei care se află pe lista scurtă a PSD pentru propunerea de premier s-ar afla europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, preşedintele organizaţiei de femei a social-democraţilor, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi liderul senatorilor PSD, Florin Georgescu, viceguvernator BNR şi Carmen Dan, ministru demisionar al Internelor.

De asemenea, se vorbeşte despre faptul că unii dintre miniştrii demisionari ar putea putea apărea în viitorul guvern. Este vorba despre Carmen Dan, de la Interne, Olguţa Vasilescu, de la Muncă, Mihai Tudose, de la Economie, Marius Dunca, de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Ana Birchall, de la Afaceri Europene şi ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Sevil Shhaideh.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro