Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:29:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primele declaraţii ale lui Dan Voiculescu după ce a fost eliberat condiţionat


19 iulie 2017

Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat, după ce Tribunalul Bucureşti a decis astăzi că fostul senator trebuie să fie pus în libertate „de îndată”. Decizia instanţei este definitivă.

Deoarece a avut nişte probleme la intestin, Dan Voiculescu s-a aflat în ultimul timp internat sub pază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

El a plecat astăzi de la spital şi a făcut declaraţii pentru presă în momentul eliberării.

„În primul rând, pentru că am avut o problemă medicală şi sunt la spital, cred că am datoria să vă spun adevărul despre problemă, pentru că au fost fel de fel de bâlbâieli: că am fost operat, că n-am fost operat, că am murit, că n-am murit. Lucrurile stau în felul următor. Am avut un sindrom de ocluzie intestinală mecanică provocată de o strangulare a intestinului subţire. Aceste episoade sunt foarte periculoase. Sigur voi fi operat, că altfel o recidivă poate să fie fatală”, le-a spus jurnaliştilor fostul senator.

El a mai spus că i-au fost furaţi 3 ani din viaţă.

„Despre Rahova, pot să vă spun că mie mi-au fost furaţi 3 ani din viaţă. Aceşti 3 ani nu mai mi-i dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare, chiar dacă va plăti toată lumea entru abuzurile făcute. Mie aceşti 3 ani nu mai mi-i dă nimeni. Cât am stat în puşcărie, că a început să-mi placă acest cuvânt – „puşcărie” – am avut două sentimente profunde. Primul era un sentiment de durere a pleoapelor. Mă dureau foarte tare pleoapele. Motivul era faptul că stăteam foarte mult cu ochii închişi. Cred că pe timp de zi stăteam mai mult de jumătate de zi cu ochii închişi. Motivul? Mi-am creat un biotop al meu, un fel de acvariu în care am încercat şi am reuşit să trăiesc”, a explicat Dan Voiculescu.

„Al doilea sentiment, poate şi mai greu de suportat, a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost practic implicaţi în acest proces ca să pot eu să fiu adus la închisoare”, a mai spus el.

Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Fostul senator a executat mai puţin de 3 ani din pedeapsa de 10 ani la care a fost condamnat.

Pe 8 august 2014, fostul senator PC a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetari Alimentare. Cu puţin peste 100.000 de euro, Dan Voiculescu a cumpărat 3,5 hectare de teren care apartineau Institutului, preţul fiind de 75 de ori mai mic decat cel real. Statul a fost astfel prejudiciat cu 60 de milioane de euro.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al ICA, a fost condamnat şi el la 8 ani de închisoare. El a fost eliberat condiţionat în septembrie 2016, după ce a executat 2 ani din pedeapsă.

La acea dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus şi confiscarea imobilelor unde funcţionau Grivco şi Antena 3


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro