Joi, 28 martie 2024 - 3:16:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Funeraliile Regelui Mihai. Capetele încoronate şi familiile nobiliare care vor participa la înmormântare


13 decembrie 2017

Miercuri, Regele Mihai va ajunge pentru ultima dată acasă. Marţi, în Elveţia, a fost oficiată o nouă slujbă, la căpătâiul fostului Suveran, iar în ţară s-au făcut ultimele pregătiri pentru primirea cortegiului.

În paralel, apar veşti despre capetele încoronate care vor participa la funeraliile naţionale. Este vorba, despre fosta Regina a Spaniei-Sofia, fosta regină a Greciei, Anne-Marie, prinţul Charles al Marii Britanii, dar şi zeci de reprezentanţi, ai marilor familii nobiliare europene.

Verişoara primară a Regelui Mihai, Regina Sofia a Spaniei va ajunge sâmbătă la Bucureşti. Îl numea ″vărul meu preferat″⁣ şi i-a fost alături şi în 2011, la Ateneu când a împlinit 90 de ani.

Donia Sofia s-a născut la Atena şi este fiica regelui Paul, fratele Reginei Elena a României, mama lui Mihai. Cu 17 ani mai tânără decât Regele nostru, Regina Sofia l-a susţinut în toate momentele importante ale vieţii, începând cu nunta cu Regina Ana, de la Antena, unde a fost una dintre fetiţele care ţineau florile.

Prinţul Charles al Marii Britanii vine şi el la funeralii. Sunt înrudiţi prin bunica regelui Mihai, Regina Maria, care era nepoata Reginei Victoria. Vizitele oficiale sau private tot mai dese ale principelui moştenitor al Coroanei britanice în ţară noastră sunt cunoscute, iar Charles a mărturisit de nenumărate ori că iubeşte această ţară şi pe oamenii săi.

Şi-a confirmat prezenţa şi Regina Anne-Marie a Greciei. Este soţia vărului primar al Regelui Mihai, Regele Constantin al Doilea al Greciei, detronat în 1973, când a fost abolită monarhia iar ţară a devenit republică.

Familiile au păstrat mereu legătura. Unchiul fostului suveran, Regele Paul al Greciei i-a oferit paşaport grecesc şi l-a ajutat pe Mihai să se căsătorească cu logodnica sa, Ana de Bourbon-Parma. Le-a pus chiar la dispoziţie Palatul din Atena pentru o nuntă regală.

Regele Filip al Belgiei va veni, se pare, şi el. Este al treilea cel mai tânăr monarh european în exerciţiu.

Dinspre familia Reginei Ana, va fi prezent Prinţul Lorenz al Belgiei, Arhiduce de Austria. Acesta este un apropiat al Familiei regale de România, fiind şi membru în consiliul regal. Bunica să era împărăteasa de Bourbon Parma, sora tatălui Reginei Ana.

O altă personalitate cu sânge albastru - Dominic de Habsburg - va fi şi el lângă Rege sâmbătă. E văr primar cu Regele Mihai pe linia Mătuşii sale Ileana, iar în România a devenit cunoscut după ce a revendicat şi obţinut în instanţa dreptul de proprietate pentru Castelul de la Bran.

Alte 100 de personalităţi vor participa la funeraliile de la Bucureşti şi Curtea de Argeş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro